середа, 23 жовтня 2013 13:30

Австралія через пожежі ввела надзвичайний стан: з передмістя Сіднея евакуюють тисячі людей
9

Фото: Фото: Reuters

Глава австралійського відомства з надзвичайних ситуацій Майк Галлахер закликав жителів штату Новий Південний Уельс, де тривають сильні лісові пожежі, покидати свої будинки.

Крім того, влада розпорядилася закрити школи і вивезли пацієнтів з місцевих лікарень. У Сіднеї та місті Літгоу розташовані тимчасові центри для евакуйованих.

Пожежна служба штату видала наразі чотири попередження про небезпеку у зв'язку з пожежами. Попередження стосуються районів навколо міст Літгоу, Балморал, населеного пункту Барг і гори Вікторія.

Зазначається, що в штаті зафіксовані випадки мародерства. Зокрема, затримано двох підлітків, яких підозрюють у крадіжці з кафе в місті Спрінгвуд грошей, зібраних на благодійні потреби.

Нагадаємо, сильні лісові пожежі в Австралії почалися ще на минулому тижні. За цей час вогнем було знищено більше 200 будинків.

На сході країни стрімко погіршуються погодні умови, денна температура продовжує зростати, а вітри посилюються. Пожежники побоюються, що в найближчі дні три розрізнені загоряння можуть злитися в одну "мегапожежу".

У штаті Новий Південний Уельс введено режим надзвичайного стану.

Причиною лісових пожеж могли стати військові навчання із застосуванням вибухівки. Таку версію зараз розслідує командування країни.

 

Зараз ви читаєте новину «Австралія через пожежі ввела надзвичайний стан: з передмістя Сіднея евакуюють тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути