середа, 26 серпня 2015 13:08

Атака біля Троїцького та артобстріл Авдіївки. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 26 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 25 серпня
Ситуація на Донбасі. 24 серпня

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко у ході брифінгу розповів про ситуацію на Донбасі за минулу добу.

"На Луганському напрямку ведуться бойові дії середньої та низької інтенсивності. Увечері противник провів 4 мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя. У цей же час відбулося 2 провокації біля н.п. Кримське. Також під вогонь із ворожих гранатометів потрапили українські позиції за с. Оріхове на Бахмутській трасі. Вогонь вівся з півдня із с. Золоте, яке частково контролюється противником.

2 ворожих мінометних обстріли відбулися поблизу Попасної. Вогонь вівся протягом півгодини по 2 точках нашої лінії оборони.

Донецький напрямок. Загострилася обстановка у районі Світлодарської дуги. По лінії Розсадки - Луганське - Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також учора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гаубиць. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську. 

У районі Горлівки перемир'я дотримується майже ідеально. Учора було зафіксовано один мінометний обстріл на південно-західній околиці неподалік с. Новгородське.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька вчора відбулося 2 артилерійських обстріли наших позицій, розташованих на першій та другій лініях оборони. Вогонь вівся з с. Красний Партизан, що під Горлівкою, та м. Ясинувата.

У районі Донецького аеропорту бойова обстановка вчора змін не зазнала. Увечері артилерія окупантів знову обстріляла Авдіївку. У ході вечірніх перестрілок противник неодноразово відкривав вогонь із важких мінометів, танків, артилерії, ведучи вогонь по наших передових позиціях, які знаходяться в Опитному, Водяному та Пісках.

Також значно зросла інтенсивність ведення вогню з боку противника між автодорогами Донецьк - Дніпропетровськ та Донецьк - Запоріжжя. У с. Старомихайлівка та Олександрівка, а також у Петровському районі Донецька зосереджені значні сили окупантів. Перестрілки між бойовиками та силами АТО на цьому напрямку тривають як удень, так і вночі.

На Маріупольському напрямку тривають артилерійські та мінометні обстріли українських фортифікаційних споруд із середньої та дальньої відстані. На лінії Старогнатівка - Гранітне вчора відбулося 8 ворожих мінометних обстрілів противника. Загострилася обстановка на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря. Учора між 00:00 та 1:00 противник відкрив вогонь зі 122-мм гаубиць У Лебединському та Сопиному. Крім цього ввечері українські воїні відбили атаку ворожії ДРГ біля Троїцького", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Атака біля Троїцького та артобстріл Авдіївки. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути