субота, 26 липня 2014 14:08

"Якби снаряд влучив не в стіну, а в дитячу кімнату – наслідки були б інші" - мер Львова
8

Фото: Ольга ШВЕД

В ніч з п`ятниці на суботу, 25 липня, о 23.30 год по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий разом з сім`єю, було завдано удару протитанковим снарядом. Раніше повідомили, що це був протитанковий снаряд "Муха". Постраждалих немає, бо Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати.

Снаряд влучив в кут будинку, поблизу дитячих кімнат п'ятьох синів мера. В результаті було пошкоджено покрівлю, балку та 4 секції вікон на 3 поверсі. Зокрема осколками вибито 3 секції вікна кімнати дітей та одна секція коридору. Ударною хвилею вибило шибки у сусідніх будинках. Сусіди миттєво викликали МНС, міліцію та швидку. Кажуть, що вибух чули у цілому районі.

Триповерховий будинок родини Садових знаходиться на початку вулиці Стрілецької, біля популярного у Львові парку "Шевченківський Гай". Повз будинок мера проходять до парку тисячі людей.

О 12:30 мер Львова дав брифінг біля будинку разом із головним міліціонером Львова Сергієм Зюбаненком.

"Країна перебуває у стані війни, все можливо. Ми живемо тут із середини березня, ремонт ще не закінчений. Як пояснили фахівці, снаряд, яким стріляли пробиває броню танка і ці тисячі дрібних осколків розсипаються навколо, йдуть на ураження. Якби снаряд влучив не в стіну, а потрапив у дитячу кімнату – наслідки були б інші. Там газ проведений, електрика. Всередині працюють фахівці. Дуже серйозних пошкоджень немає. Треба думати, щоб не було рецидиву, боюся за дітей і дружину. Погроз і попереджень, дзвінків, сесемесок не було. Я проводжу свою роботу, не даю комусь вкрасти, є певні політичні розбіжності, звичайно. Я не пригадую, щоб у Львові та й в країні загалом обстрілювали будинки мерів із ручних гранатометів. Охорона будинку і родини буде, якщо так скажуть, що це необхідно у міліції", - каже Андрій Садовий.

Також мер Львова висловив щирі співчуття меру родині Кременчука, якого вбили сьогодні вранці біля під'їзду його будинку.

Зараз на місці події ведуться слідчі дії, журналістів в будинок не пропустили. Поки вестимуться слідчі дії, міліція патрулюватиме довколишні території, однак про посилену охорону не йдеться. Родина буде перебувати поки що надалі в Карпатах.

"Працюємо над тим, з якої зброєю зроблено постріл. Знайдено частину акумулятивного снаряда – протитанкової зброї, її використовують для обстрілу броньованої техніки. У міліції, колишнього спецпідрозділу "Беркут" такої зброї немає, не могли її викрасти і в ніч Гніву у Львові. Така зброя є у армії, і зважаючи на ситуацію в країні, її можна при бажанні дістати. Зараз слідчі вираховують траєкторію і встановлюють місце, з якого було здійснено обстріл. Цей випадок слідчі кваліфікують як терористичний акт. За мої пам'яті таких терактів у Львові ще ніколи не було", - повідомив начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко.

У нього вже є певні версії цього інциденту, але він відмовився їх озвучувати, аби не перешкодити слідству.

На місці досі працюють вибухотехніки та правоохоронні органи, а також будівельники, яки прибирають та ремонтують покрівлю.

Зараз ви читаєте новину «"Якби снаряд влучив не в стіну, а в дитячу кімнату – наслідки були б інші" - мер Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути