Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2016 09:00

"Айдарівцю", котрий кинув гранату в будинок Садового, дали 5 років

"Айдарівцю", котрий кинув гранату в будинок Садового, дали 5 років

Личаківський райсуд Львова виніс вирок Олександру Гживінському, бійцю батальйону "Айдар", котрий у жовтні 2015 року кинув гранату в будинок міського голови Андрія Садового. Тоді ніхто не постраждав. Суд перекваліфікував дії злочинця із теракту на хуліганські, повідомляє PRESS-ЦЕНТР.

На суді Гживінський пояснив свій вчинок тим, що міська влада не дослухається до проблем учасників АТО, тож хотів лише привернути увагу, а не завдати комусь шкоди. Садовий просив суд пом'якшити вирок "айдарівцю".

Судові засідання тривали 10 місяців. Увесь час підсудний провів у СІЗО. До суду регулярно приходили його побратими, розповідали, як він захищав батьківщину та приносили його бойові нагороди.

Суд узяв до уваги те, що Гживінський визнав свою провину і щиросердно розкаявся, а також те, що у військовій частині, де проходив службу, дали позитивну характеристику, що має старих батьків, 90-річну бабусю та маленького сина. Його засудили до 5 років позбавлення волі із відтермінуванням вироку на 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок підприємця підірвали гранатою

Нагадаємо, 30 жовтня 2015 року близько 22:50 у двір будинку, в якому мешкає мер Львова Андрій Садовий із сім'єю, кинули гранату. Зловмисника затримали правоохоронці, які несуть охорону біля будинку мера.

Зараз ви читаєте новину «"Айдарівцю", котрий кинув гранату в будинок Садового, дали 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути