вівторок, 24 липня 2012 20:03

42 людини загинуло під час спецоперації військових у Таджикистані

42 людини загинуло під час спецоперації військових у Таджикистані
Метою операції було піймання або нейтралізація колишнього польового командира таджицької опозиції Толіба Аємбекова. Фото: lenta.ru

У ході спецоперації на сході Таджикистану з упіймання можливих убивць генерала спецслужби були вбиті 12 військовослужбовців і співробітників силових відомств республіки, ще 23 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це говориться в офіційному повідомленні Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) країни.

Силовики знищили 30 бойовиків незаконних збройних формувань (НВФ), ще 40 були затримані.

"Попередні дані спецоперації в Хорозі такі: втрати серед військовослужбовців правоохоронних і силових органів Таджикистану склали 12 загиблих та 23 поранених", - йдеться в повідомленні.

"У ході операції були знищені 30 бойовиків незаконних збройних формувань, ще 40 затримано, у тому числі вісім громадян Афганістану", - наголошується в ньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Сирії: вчора були вбиті 37 людей, серед загиблих є діти

Спецоперація в Хорозі - адміністративному центрі Гірничо-Бадахшанської автономної області (ГБАО) - почалася о 4 ранку за місцевим часом (2:00 к. ч.). Метою операції є піймання або нейтралізація колишнього польового командира таджицької опозиції Толіба Аємбекова, звинуваченого владою в причетності до вбивства генерал-майора Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ), голови Управління ДКНБ по Гірничо-Бадахшанській автономній області (ГБАО) Абдулло Назарова. Вбивство було скоєне 21 липня.

У повідомленні не говориться про затримання самого Аємбекова, а також про те, чи завершена операція, проте джерела говорять про те, що операція буде продовжена на наступний день.

"Поки ще не всі бойовики Аємбекова спіймані, частина з них втекла від нас, і ми продовжуємо переслідування. Завтра, найімовірніше, усе і завершиться", - сказало джерело.

ГБАО - східна малонаселена частина Таджикистану, покрита гірськими системами Паміру. Хорог розташований за 520 кілометрів на південний схід від Душанбе.

Зараз ви читаєте новину «42 людини загинуло під час спецоперації військових у Таджикистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути