Ексклюзиви
субота, 01 листопада 2014 12:07

31-й блокпост потрапив у кліщі: ситуація критична

31-й блокпост потрапив у кліщі: ситуація критична

Блокпост №31 на передовій оточений переважаючими силами противника. З 6.00 протягом усього дня російські війська інтенсивно обстрілюють блокпост з артилерії та мінометів. Загони найманців здійснили двостороннє оточення блок-поста. Тепер його з'єднує з нашими позиціями лише одна дорога. Але кліщі можуть зімкнутися в будь-який момент.

На блок-посту вже зараз ситуація критична, створена загроза знищення цього опорного пункту, або повного оточення, для повторення сценарію дій на 32-му блоці, пише Юрій Бутусов.

"Противник намагається деморалізувати особовий склад блок-поста і примусити до самостійного відходу - щоб захопити територію і просуватися далі. Для цього необхідно насамперед порушити постачання і паралізувати здатність до опору.

Сили противника:

Загін чеченців, загін козаків, загін російських військових "відпускників", загін луганських найманців. Чисельність військ противника до 1 тисячі бійців, близько 20 танків, 50 одиниць легкої бронетехніки, 2 батареї БМ-21 "Град", 1 батарея гаубиць Д-30, 2-3 мінометних батареї "Васільок". Велика кількість ПТРК, саперні підрозділи оснащені протипіхотними і протитанковими мінами. Керування - російське командування, бойові дії супроводжуються підрозділами радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби.

Українські сили не мають переваги на даному напрямку. На самому 31-му блокпосту - кілька десятків бійців. Поблизу розташовані ще кілька підрозділів українських військ.

Але основна проблема українського командування - це навіть не кількість військ. Головна проблема - що припинення артилерійського вогню в цьому секторі дотримується виключно українська армія. Російські найманці без обмежень розстрілюють наші підрозділи. Без потужної підтримки артилерії вибити противника з позицій навколо блок-поста практично неможливо.

Не може поширюватися режим припинення вогню на райони, де ведуться активні бойові дії. Російських найманців зупиняють тільки великі втрати. Необхідно діяти негайно. Ворог буде наступати до того рубежу, на якому він зустріне відсіч", - пише Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «31-й блокпост потрапив у кліщі: ситуація критична». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути