Ексклюзиви
субота, 22 листопада 2014 09:39

24 години в зоні АТО: 4 двохсотих, 10 трьохсотих

24 години в зоні АТО: 4 двохсотих, 10 трьохсотих

За добу втрати українських військ склали 14 військовослужбовців: четверо загиблих і ще десять отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією прес-центру, минула доба в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях пройшли без суттєвих змін в ситуації.

Терористичні угруповання продовжують вести безладний вогонь з різних типів стрілецької зброї та озброєння по позиціях сил АТО. В цілому, за минулу добу зроблено сімдесят дев'ять спроб атак на позиції військових з боку терористів.

Протягом доби сили АТО адекватно реагували на провокаційні дії терористів. Українські артилеристи сорок два рази завдали результативні вогневі удари по цілям противника, що призвело до знищення живої сили і техніки бойовиків.

Напружена ситуація залишається в районах Луганського, Донецького та Дебальцевського плацдармів.

На Луганщині мінометні розрахунки незаконних збройних формувань працюють з території населених пунктів Сміливе, Раївка, Слов'яносербськ, околиць Луганська.

Терористичні угруповання продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права та міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки. Зокрема, неодноразово фіксувалися спроби встановлення ними протипіхотних мін на територіях, прилеглих до населених пунктів. За минулу добу розвідкою сил АТО попереджені спрацьовування низки вибухових пристроїв. При цьому в кілометрі від міста Щастя зафіксований вибух протипіхотній міни: двоє бійців сил АТО загинули, один військовослужбовець отримав численні поранення. Зараз лікарі борються за його життя.

У районі аеропорту "Донецьк" і сусідніх укріплених позицій сил АТО, спостерігалася підвищена активність незаконних збройних формувань. Поблизу населеного пункту Піски бойовики спробували атакувати опорний пункт одного з підрозділів. Атака відбита. Зазнавши численні втрати, ворог відступив. Зараз триває уточнення інформації про кількість втрат бойовиків.

На Дебальцевському напрямку терористи ведуть вогонь, використовуючи в якості прикриття об'єкти промислової інфраструктури та житлові масиви населених пунктів. Зокрема, вогонь відкривався з боку шахт №2, 7, 6. А також з території Єнакієве, Горлівки, Чорнухине.

Поблизу міста Маріуполь, укріплений район, підконтрольний силам АТО, був тричі обстріляний з мінометів. Втрат з боку сил АТО немає.

За даними штабу АТО, за минулу добу бойовики вісімнадцять разів відкривали вогонь по населених пунктах в Луганській та Донецькій областях з метою дискредитації українських військових.

Зараз ви читаєте новину «24 години в зоні АТО: 4 двохсотих, 10 трьохсотих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути