понеділок, 13 січня 2014 15:45

У НАТО вражені високою ефективністю українського фрегата в боротьбі з сомалійськими піратами

У НАТО вражені високою ефективністю українського фрегата в боротьбі з сомалійськими піратами
Фото: kafanews.com

Командир першої постійно діючої морської групи НАТО комодор Хеннінг Амундсен відзначив високу продуктивність дій фрегата Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний" під час операції "Океанський щит" у складі багатонаціонального з'єднання, повідомляє прес-центр командування українського флоту.

"Ключовим моментом під час участі в операції стали дії щодо запобігання можливого нападу на цивільне судно з боку піратських човнів у районі міжнародного рекомендованого транзитного коридору... Дії екіпажу фрегата були проведені відмінно, і я був вражений високою швидкістю реагування команди вертольота і доглядової команди фрегата "Гетьман Сагайдачний", - йдеться в листі коммодора Амундсена, надісланого на ім'я командира українського національного контингенту контр-адмірала Андрія Тарасова.

"Фрегат став предметом гордості для своєї нації, флоту, НАТО і міжнародної антипіратської коаліції. Для мене було великою честю і задоволенням взаємодіяти з фрегатом "Гетьман Сагайдачний", - підкреслив Амундсен

8 жовтня 2013 року Верховна Рада прийняла закон "Про схвалення рішення президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції НАТО "Океанський Щит" та в операції Європейського Союзу "EU Navfor Atalanta".

В операції "Океанський Щит" фрегат "Гетьман Сагайдачний" виконував завдання, пов'язані з охороною торгового судноплавства в міжнародному рекомендованому транзитному коридорі. Одночасно частиною місії фрегата були такі завдання, як розвідка, моніторинг надводної обстановки і проведення рекогносціювання вздовж узбережжя північної частини Сомалі.

З 3 січня 2014 року фрегат ВМС ЗС України "Гетьман Сагайдачний" з персоналом національного контингенту на борту у складі екіпажу корабля, підрозділів спеціального призначення та вертолітного загону приєднався до операції Європейського Союзу "EU Navfor Atalanta".

Зараз ви читаєте новину «У НАТО вражені високою ефективністю українського фрегата в боротьбі з сомалійськими піратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути