понеділок, 05 листопада 2012 18:20

Кримчанину міліціонери гачком вирвали ніс

1 листопада до сімферопольської прокуратури звернулися Ігор та Надія Мартиненки. Написали заяву про нанесення тяжких тілесних ушкоджень їхньому сину – Артему Гераймовичу. Чоловік п'ять місяців лікується удома після побоїв. Залізним гаком чоловікові порвали носа. Сам Артем пояснює, що його катували міліціонери.

У міліції кажуть – Гераймовича побили у СІЗО.

Сьогодні прокуратура офіційно видала направлення чоловікові на судмедекспертизу.

"Минулого року Артем посварився з дружиною, – розповіла мати потерпілого, Надія Мартиненко. – Вони живуть за 120 кілометрів від нас. Після сварки син приїхав до нас у Сімферополь. Почав шукати роботу".

У грудні чоловіка затримали на вулиці двоє дільничних інспекторів - Телятников та Микола Сизов. Той пив пиво біля магазину. За розпиття спиртних напоїв у громадському місці його відвезли у відділок.

За словами потерпілого, у Залізничному райвідділку міліції під керівництвом старшого дільничного Ельдара Ібрагімова його побили та відібрали паспорт.

"Підкинули пакет з травою, змушували щось підписувати, – стверджує Надія Мартиненко. – Після чого син пропав. Ми з батьком всюди його шукали, їздили у міліцію. Там нас запевняли, що все нормально, сина бачили з бомбами, інколи він приходить до міліції, буцім-то співпрацює".

6 червня Артем прийшов додому. Батьки його не впізнали. У чоловіка був вирваний ніс, він був весь побитий, у шрамах, ходити взагалі не міг.

"Ми його як побачили, ледве не зомліли, – розказує мати потерпілого. – Обличчя роздерте на клапті, ноги – велика гематома. Питаємо – що з обличчям? А він плаче, каже – гачком у міліції вирвали носа".

Артем пояснив, що з квітня знаходився у реанімації лікарні імені Семашка. Батьки кинулися розбиратися. У лікарні пояснили: наприкінці квітня Артема Гераймовчиа доставили на "швидкій" із СІЗО, уточнили, що хлопця побили співкамерники.

Батьки звернулися у Залізничний відділок за поясненнями та за паспортом сина.

"Як приїхали перший раз, нас у міліції спитали: а він що, ще живий? – Розповів батько Артема Ігор. – Кажемо, що так. Паспорта спочатку не віддавали, натомість від нас тікали. Ми у відділок їздили зранку і ввечері, але нас нікуди не пропускали й паспорта не віддавали. Дали нам папірець, де сказано, що наш син на підписці про невиїзд з квітня. Але в тому папірці підпис навіть не його. Тільки в вересні нам віддали паспорт Артема. Ми його навіть на облік не могли поставити, чи подати на інвалідність".

Батьки стверджують, що зараз міліціонери, коли зрозуміли, що Артем вижив всіляко намагаються приховати сліди катувань. Надія та Ігор Мартиненки правоохоронцям не вірять. Пояснюють, що син втратив пам'ять, але частково нині пригадує що з ним сталося.

"Син пригадує, що катували його не у Залізничному відділку, а вже у іншому, – пояснила мати постраждалого. – За описом ми визначили, що очевидно у Київському райвідділку все відбувалося. Син частково втратив пам'ять. Зараз пригадує, що міліціонер змушував його щось підписувати, тицяв до рук зброю, котру Артем не хотів брати. Як відмовився – всунули йому залізного гачка в носа".

Зараз Артем живе у батьків. Його лікують, планують у подальшому зробити пластику обличчя.

"Ми наразі не володіємо інформацією стосовно насильницьких дій співробітників міліції з приводу Артема Гераймовича, – прокоментувала ситуацію прес-секретар Кримського главку Ольга Кондрашова. – Але зазначу, що такими справами займається прокуратура. І якщо факт буде встановлено, винуватці понесуть повну відповідальність за свої дії".

Зараз ви читаєте новину «Кримчанину міліціонери гачком вирвали ніс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути