Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2012 12:57

В Одесі журналістів викликають на допит через білборди з Януковичем

В Одесі журналістів викликають на допит через білборди з Януковичем

Журналіст інтернет-видання "Взгляд из Одессы" отримав повістку в міліцію через публікацію фотографій, обмазаних фарбою бігбордів із зображенням Віктора Януковича.

Як повідомляє видання, кілька днів тому журналістові Ігорю Столярову зателефонувала працівниця прес-служби обласної міліції Ірина Долматова.

У присутності співробітника карного розшуку стала розпитувати про те, хто саме повідомив виданню про вимазані фарбою бігборди, хто з фотографів їздив їх фотографувати, і чи можна з ним зустрітися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 73-річний дідусь розмальовував білборд з Януковичем, бо "не може бачити це зображення"

У відповідь Столяров повідомив, що про це повідомили читачі газети, які по дорозі на роботу побачили бігборди, а хто саме, він не пам'ятає. Але співробітник карного розшуку продовжував наполягати на зустрічі зі слідчим.

"Я ставлюся до міліції з недовірою, і не маю особливого бажання з нею спілкуватися, тому що особисто ставав свідком того, як міліція безкарно била безневинних людей, і додати, мені власне, нічого. Але минулої п'ятниці, за адресою моєї прописки, де живуть мої літні батьки, з'явився співробітник міліції і вручив повістку на понеділок, 13 лютого на 11:00, на допит до слідчого Сергія Лисого", - розповів журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині білборд з Януковичем закидали яйцями

"У повістці сказано, що якщо я не з'явлюся до слідчого - мене доставлять туди примусово. В якості кого вони мене запрошують - свідка чи обвинуваченого - невідомо", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше про тиск на журналістів через бігборди з зображенням Януковича заявляло видання Gazeta.ua.

Позаштатного автора зі Львова Євгена Борісова, який надіслав статтю на поштову скриньку Gazeta.ua, вже викликали на допит 20 січня 2012 року. З його слів "бесіда" тривала близько 4-х годин.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі журналістів викликають на допит через білборди з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути