Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 15:25

На французькій АЕС стався вибух, є жертви

На АЕС "Маркуль" у Франції стався вибух.

Як передає Europe 1 з посиланням на представників Комісаріату з атомної енергетики Франції (Commissariat a l'energie atomique), в результаті інциденту одна людина загинула, щонайменше чотири постраждали, повідомляється про одного зниклого без вісті.

За даними Le Figaro і ряду інших джерел, на АЕС існує ризик витоку радіації. При цьому, за інформацією Midi Libre, небезпеки витоку радіації немає. Про відсутність ризику радіоактивного зараження повідомляють і представники Комісаріату з атомної енергетики.

За інформацією Agence France-Presse, вибух стався близько 11:45 за місцевим часом (12:45 за Києвом) в одній з печей після займання на майданчику для зберігання радіоактивних відходів. Місце події оточене, на території АЕС працюють пожежники, поліція, медики та представники департаменту Гар (Gard). Для евакуації поранених у електростанції чергує вертоліт.

Атомна електростанція "Маркула" була введена в експлуатацію в січні 1956 року. АЕС оснащена трьома реакторами, які працюють на урановому паливі.

Як відомо, після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, викликаних виходом із ладу системи охолодження. Згодом на декількох енергоблоках сталися вибухи, що призвело до викиду радіоактивних елементів в атмосферу.

Зараз ви читаєте новину «На французькій АЕС стався вибух, є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути