Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2011 13:17

У центральному офісі "Партії козаків України" розтерзали отамана

У Донецьку відбулося жорстоке вбивство отамана Міжнародного козачого союзу Олега Постолакі. Чоловік зник 27 травня. На наступний ранок, у суботу, його стривожена дружина навідалася в офіс на проспекті Офіцерському і виявила багато слідів крові. У той же день на території сусіднього району міліція знайшла покинутий автомобіль Постолакі з його трупом у багажнику.

Трагедія розігралася в підвальному приміщенні 9-поверхового житлового будинку. Тут розташовані три організації з гучними вивісками: "Партія козаків України" (зареєстрована в 2008 році), Міжнародний Козачий Союз "Всевелике Військо Донське" та громадська організація "Регіональне козацьке об'єднання Донецької області".

Ніхто з мешканців дев'ятиповерхівки не чув криків і підозрілого шуму. Кажуть, в офісі рідко бувало більше двох чоловік - господаря і вахтера.

"Я прямо над козаками живу. Вони не турбували. Років 7 тому, або 8, коли відкрилися, тут багато народу збиралося, а останнім часом тихо. Компанію чоловіків у козацькій формі останній раз бачила 9 травня," - поділилася з Gazeta. ua мешканка будинку.

"Олег Васильович приємний був чоловік, ввічливий, - розповіла Gazeta.ua сусідка покійного. - А вбили його в день народження дружини, про це вона мені сама розповіла. У п'ятницю пішов в офіс, сказав: повернуся скоро. Мабуть, зустріч у нього призначена була. Дружина вдома годину чекала, другу, потім надзвонювати стала. І начебто б їй хтось відповів у трубку: "Завтра все дізнаєшся". Думаю, це зробив хтось із знайомих: чужого не впустили б. До того ж Олег Васильович чоловік був міцний, здоровий. Мабуть, вбивць кілька було, напали нишком і вночі вивезли. А охоронець-то, який чергував - хлопчина хисткий: з таким навіть жінка впорається. Чула, його замкнули у сусідній кімнаті."

52-річний Олег Постолакі очолював міжнародний козачий союз "Всевелике військо Донське". Мав друзів серед політиків і вищих чиновників, жив з дружиною і сином в приватному будинку неподалік від офісу.

"Всевелике військо Донське" з моменту свого заснування в 2004 році підтримувало Віктора Януковича. Постолакі був членом ради Українського козацтва при Президентові України, мав чин військового отамана і козачого генерал-лейтенанта.

Зараз ви читаєте новину «У центральному офісі "Партії козаків України" розтерзали отамана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути