Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2016 14:13

Відома композитор загинула разом із чоловіком у аварії

Відома композитор загинула разом із чоловіком у аварії

4 грудня у ДТП під Одесою загинула відомий музикант і композитор Юлія Гомельська. Доцент, кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри теорії музики та композиції Одеської національної музичної академії імені Нежданової.

Про це повідомляє odessamedia.net.

Аварія сталася під селом Кошари Лиманського району. Унаслідок зіткнення двох машин загинули Юлія та її чоловік Сергій Усатенко. Людина з іншої автівки отримала травми. Причини аварії встановлює слідство.

7 грудня в Юлії Гомельської мав відбутися великий концерт у консерваторії. Вона хотіла відзначити 80-річчя з дня народження композитора Олександра Красотова виступами студентів і аспірантів.

"Ще за місяць вона забронювала зал. Я їй сказала, щоб вона не поспішала. Ми всі в шоці, не можемо усвідомити. Вона була талановитим музикантом, композитором, прекрасною жінкою, веселою, як дівчисько", - каже секретар ректора музичної академії Галина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вікні квартири з'явився образ Богородиці

Чоловік Юлії закінчив у свій час у консерваторії кафедру народних інструментів, працював телеоператором. У подружжя залишилася доросла дочка.

Юлія Гомельська - учасниця багатьох міжнародних фестивалів та проектів в Україні та за кордоном. Творчу діяльність вона поєднувала з науковою і викладацькою. Мала багато перемог на престижних творчих конкурсах. Лауреат першої премії всеукраїнських національних конкурсів композиторів (1993, 1995) та перших премій міжнародних композиторських конкурсів у Бельгії (2003) і Франції (2006). 2011 року стала лауреатом престижної премії ім. Бориса Лятошинського Міністерства культури України та Національної спілки композиторів України.

Тренер юніорської та юнацької збірних України та Харківської обласної федерації самбо Євген Тешер загинув в автокатастрофі на трасі Київ - Харків - Довжанський.

Зараз ви читаєте новину «Відома композитор загинула разом із чоловіком у аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути