середа, 11 січня 2017 22:57

Настоятельку монастиря вбила послушниця
7

Фото: church.by

В Білорусі вбили черницю з України, настоятельку Свято-Ксенієвського монастиря, матінку 67-річну Василісу (Медвідь). Сталось це вночі 5 січня. Підозрювану впіймали. Це 29-річна жінка з Казахстану, послушниця того ж монастиря, ймовірно, з психічним розладом.

Про це повідомили у Білоруській православній церкві.

"Матінка Василіса вбита. Швидше за все, це був напад однієї з болящих послушниць, яких багато в монастирі. Цю молоду жінку в монастирі поселили тимчасово – хотіли допомогти їй у складних життєвих обставинах. Напередодні трагедії у цієї паломниці був психічний розлад", — повідомив прес-секретар церкви отець Сергій Лепін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річний хлопчик помер від ін'єкції - найдивніші смерті 2016 року

Ігуменя Василіса (Медвідь) народилася в Україні. Після закінчення історичного факультету Чернігівського педінституту працювала вчителькою в школі.

Була прихожанкою Петро-Павлівського собору в білоруській столиці, потім після утворення Єлизаветинського сестринства стала сестрою милосердя.

У 2001 році була послушницею в Свято-Єлисаветинському жіночому монастирі. Прийняла чернечий постриг. З 2004 року стала настоятелькою Свято-Ксенієвского жіночого монастиря в селі Барань Борисівського району Мінської області.

Поховали ігуменю Василісу 8 січня поряд із монастирем.

50-річну Богдану Стецьку із села Липівка Рогатинського району на Івано-Франківщині до смерті забив 36-річний Роман Гучка. 19 грудня мертву жінку знайшли в його будинку. Мала закриту черепно-мозкову травму та набряк головного мозку.
Зараз ви читаєте новину «Настоятельку монастиря вбила послушниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути