пʼятниця, 18 листопада 2016 10:02

"Мама пішла захищати державу, яка її не захистила"
9

надані Ольгою Безсонюк

18 листопада виповнюється рік із дня смерті 47-річної Алли Вовк з позивним "Фортуна". Загинула в ДТП на трасі Новоайдар — Сіверськодонецьк. Була санінструктором 44-ї артилерійської бригади. Поверталася з чергового завдання. У їхній КрАЗ в'їхала вантажівка з вугіллям.

"Це найважчий рік життя. Усе, що траплялося — хотіла розповісти мамі. Одразу хапалася за телефон. Хотіла кричати, що не можу почути її голос. Перших півроку спала із її фотографіями. Аж поки чоловік не забрав усі в коробку. Досі не вірю, що мами поряд немає, і молюся, аби вона була поряд із Господом. Сподіваюся, їй там краще", - каже донька Ольга Безносюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вмів ходити по розпеченому вугіллі і ледь не загинув від опромінення — Леоніду Талалаю виповнилося б 75

Алла до війни працювала медсестрою. Їхати на схід визвалася сама. Казала, що там вона потрібна більше. Бійці хвалили її. Не боялась ні куль, ні вогню. Подавала хлопцям 46-кілограмові снаряди. Донька протягом року збирала довідки, але відшкодування за смерть матері так і не отримала.

"Сказали, що мені ніяких виплат не положено, бо уже доросла і маю сім'ю. Якби була жива бабуся, чи я неповнолітня або інвалід — тоді нам виплатили б 600 тис.грн. Та я все б віддала, аби мама жива була, і гроші мені ті не потрібні. Мама пішла захищати державу, яка її не захистила", - продовжує Ольга.

Донька щовечора розмовляє з нею. А онук Євген плаче за бабусею вечорами.

Рідні й досі згадують, як перед похороном замироточила ікона. Всю ніч вони сиділи біля Алли, молилися й плакали. Опівночі побачили, як на зображенні святої з'явилася прозора рідина, що нагадувала сльозу. Цю ікону побратими забрали на війну, аби оберігала їх.

Зараз ви читаєте новину «"Мама пішла захищати державу, яка її не захистила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути