четвер, 30 червня 2016 05:55

Заробітну плату підвищували двічі за півроку

— За перше півріччя 2016 року очікуємо отримати понад 2 мільярди гривень чистого доходу від реалізації продукції. Це на 72,6 мільйона більше запланованого та на 191,9 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період торік. Прибуток до оподаткування за цей період становить 21,2 мільйона гривень — більш ніж удвічі перевищує план, — розповідає виконувач обов'язків гендиректора Укрпошти Ігор Ткачук, 42 роки.

— За п'ять місяців Укрпошта обробила 92,8 мільйона одиниць відправлень. Найбільше доходів маємо від надання послуг із пересилання посилок, письмової кореспонденції, дрібних пакетів, передплати періодичних видань і приймання платежів. Майже на чверть зросли доходи від надання фінансових послуг.

Яка ситуація з виплатою зарплати, сплатою податків?

— Боргів із заробітної плати немає. Цьогоріч двічі підвищували її — в квітні та травні. Це вдалося зробити завдяки збільшенню доходів й оптимізації витрат. Залежно від результатів діяльності підприємства плануємо 2016-го ще одне підвищення зарплат. Також вчасно сплачуємо податки до державного бюджету й цільових фондів. За півроку перерахували 553,2 мільйона гривень.

Минулий рік був вдалий для підприємства. Отримали 53 мільйони гривень прибутку. 2016‑го збережете таку тенденцію?

— На початку року Укрпошта підписала кілька важливих документів про спів­працю з Мін'юстом і Держcлужбою з безпеки на транспорті. Завдяки цьому громадяни отримали можливість оформляти ліцензії на перевезення пасажирів, вантажів у будь-якому відділенні поштового зв'язку. Протягом трьох місяців по ліцензії на пошту звернулися понад 250 осіб. Також підприємство пройшло процедуру оформлення як суб'єкт державної реєстрації. Для пілотного проекту вибрали 10 областей. У тамтешніх відділеннях організуємо робочі місця реєстраторів. Спеціалісти пройдуть навчання, отримають доступ до державних реєстрів. Сьогодні в усіх відділеннях Укрпошти надають спрощений доступ до більш як 50 видів адміністративних послуг.

Що замовляють найбільше?

— Призначення житлових субсидій, видачу довідок про доходи (розмір пенсії), надання інформації з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, видачу ліцензій про надання послуг із перевезення пасажирів, вантажів тощо. Найбільше адмінпослуг оформили через відділення у Харківській, Житомирській, Сумській, Тернопільській та Волинській областях. Протягом минулого та від початку 2016 року більш як мільйон українців звернулися за адміністративними послугами через Укрпошту.

Що нового чекати найближчим часом?

— Цього року плануємо відкрити до 100 відділень, автоматизувати 1600 робочих місць операторів. Із лютого впровадили послугу з перевезення габаритних вантажів масою 30–400 кілограмів. За три місяці доставили до замовників понад 25 тонн вантажу. Запустили послугу легкого експорту товарів у Казахстан. Також відпрацьовуємо цю послугу в інші країни. Укрпошта планує стати національним оператором інформаційних та фінансових послуг. Працюємо над впровадженням мобільного гаманця, створенням онлайн-магазину. Наша мета — перетворити Укрпошту на нове сучасне підприємство.

Зараз ви читаєте новину «Заробітну плату підвищували двічі за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути