Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 06:15

Музей грошей працює по середах і п'ятницях

Нацбанк пропонує віртуальну 3Д-екскурсію Музеєм грошей, що на столичній вул. Інститутській, поряд із головним корпусом банку. На сайті фінустанови виставили всі експонати.

— Зробили фотознімки понад тисячі монет і купюр. На це пішло два місяці, — говорить 29-річний Михайло Скиба, керівник проектів компанії "3Д-тур". — Деякі монети вразливі. У перших гривнях, часів Київської Русі, зміщений центр ваги, а в грошах початку нашої ери крихкі грані. Їх важко зафіксувати в лещатах. Щоб сфотографувати, для них розробили спеціальні тримачі.

Голос екскурсовода розповідає про історію карбування грошей. На екран виводять інформацію про матеріал, вагу та рік випуску монети.

— Віртуальна екскурсія має переваги над реальною. Монети можна повертати, щоб побачити детально аверс або реверс, наближати. Найменші, завбільшки з ґудзик, у музеї лежать за склом. На них важко розгледіти орнаменти й написи.

Відвідати Музей грошей наяву можна по середах і п'ятницях. Екскурсія безкоштовна. Потрібно набрати групу з понад п'яти осіб, прислати запит у Нацбанк і взяти з собою паспорт.

Зараз ви читаєте новину «Музей грошей працює по середах і п'ятницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути