вівторок, 19 липня 2016 06:10

Мірки знімають через інтернет

— Шити білизну дуже вигідно останні два роки, — розповідає 38-річна Катерина Дяченко з Києва. Під час декретної відпустки почала шити білизну та купальники. Тепер щомісяця заробляє до 25 тис. грн. Місяць тому відкрила власну майстерню. — До декрету працювала в магазині білизни. Підібрати комплект для наших жінок — чимала проблема. В магазинах переважно дешеві китайські набори. Або дуже дорогі з Франції, Білорусі. Особливість наших жінок у тому, що вони мають вузьку талію й великі груди. Третій і п'ятий розмір для українок — нормально. При цьому труси будуть невеличкого розміру.

Катерина зняла відеоролик, у якому записала, як зняти мірки та підібрати білизну для себе.

— Працюю через інтернет. Замовників інколи й не бачу. На пошту отримую розміри й коли хочуть мати готовий комплект. Ніколи нічого не міряю на клієнтів. Прогадала лише раз. Клієнтка мріяла схуднути й написала собі розміри на 10 сантиметрів менші. Не влізла. Довелося віддати іншій людині.

У справу Катерина вклала $1 тис. Гроші повернула за місяць.

— Мої клієнтки переважно кияни. Знайомилася з жінками на дитячих майданчиках, як гуляла з дітьми. Ходила на модні покази. Замовлень багато. За день — до восьми. Бувають оригінальні. Наприклад, жінка пошила собі шикарне плаття. А потім з тієї ж тканини — комплект білизни. Є родина, яка щороку замовляє однакові купальники для всіх.

Комплект жінка шиє за 4 год.

— Зараз наловчилася. Якщо просять щось стандартне, роблю за годину-півтори. Коли щось не підійшло — прошу скинути фото, як виглядає комплект на людині. За потреби переробляю. Але проблеми виникають лише через неправильно зняті мірки. Жінки хочуть здаватися стрункішими, тому завжди роблю невеличкий запас на застібці. На 5 сантиметрів чомусь обманюють усі. А от із чоловічими розмірами проблем немає.

Комплект жіночої білизни коштує 650 грн. Чоловічі труси — 250 грн.

— Тканину замовляю сама. Переважно з Туреччини й Польщі. З кожного комплекта маю 200 гривень заробітку. З трусів — 100. Нещодавно магазин білизни замовив велику партію. Тепер сама не справляюся. Взяла ще двох швачок, відкрила власну майстерню. Є людина, яка приймає замовлення. Серед наших клієнток чимало офісних працівників, бізнесменів, депутатів, — додає Катерина.

40 цехів із пошиття спідньої білизни зареєстрували за минулі півроку в Україні. Найбільше — в Києві. На цей товар є попит. Раніше його везли з-за кордону. Тепер через зростання курсу долара комплект жіночої білизни коштує від 1300 до 10000 гривень. Заплатити таку ціну українки не можуть, тому шукають альтернативу

Зараз ви читаєте новину «Мірки знімають через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути