Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 07:20

Кролячі шкурки скуповують по 60 гривень

— Раніше кролячі шкурки везли в Росію. Тепер оптовики шукають вихід на Європу. Також здаємо на українські фабрики, — говорить 23-річний Олександр Коротаєв із міста Васильків на Київщині. Скуповує кроляче хутро. За кілограм цьогоріч платить 60 грн. Раніше купував по 90.

— Ціняться домашні кролі. Люди тримають їх до 7 місяців. Вони встигають полиняти зо три рази. Це має велике значення для якості шкурки. Фермери кролів вирощують максимум 85 днів. А це значить, що шкура тон­ша, бо немає підшкірного жиру й за щільністю хутро — гірше. Почне швидко линяти, — пояснює Олександр. — Стараюся скуповувати товар у людей, на базарах. Гарний привозять із Закарпаття, Волині. Іноді важко за один момент перевірити тонну шкурок. Люди цим користуються. Підсовують рвані або такі, де шерсть линяє.

Шкурка має важити не менш як 150 г.

— Такі вимоги фабрик. Зараз використовують багато технологій стрижки хутра. Шуби з кроля продають під виглядом бобрових. На базарах повно таких підробок. Коштують 35 тисяч гривень. Насправді така шуба мала б коштувати тисяч 10.

Зараз ви читаєте новину «Кролячі шкурки скуповують по 60 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути