пʼятниця, 17 лютого 2017 05:20

Хліб буде дорожчати

— Щодня купуємо хлібину. Самі з чоловіком їмо, собаці даємо. Хліб везуть із Балти на Одещині та з Гайсина Вінницької області. Беремо один і той же — білий круглий. За останній місяць він подорожчав на 2 гривні. Був 7,25, а тепер — 9,25. Не пам'ятаю, щоб раніше так різко ціни зростали. Зазвичай піднімають на 50 копійок, — розповідає 67-річна Ольга Бунич із селища Чечельник на Вінниччині.

— Знайшли телефон заводу. Кажуть, ціну підвищили, бо мінімальна зарплата зросла. А електрика і газ для промисловості подорожчали. Вартість хліба й далі зростатиме.

— Виробники опинилися в тяжких умовах. Багато малих пекарень закриються. Ми обслуговуємо частину Києва і Фастівський район. Буханка хліба коштувала 12 гривень. Тепер із технологом порахували, маємо продавати по 19. Люди почали економити на їжі. Частіше просять половинку, четвертинку хліба. А це збитки, — розповідає власник пекарні "Мамин хліб" 38-річний Віктор Панасенко. — В пекарні працювали п'ятеро людей. Трьох скоротив. Але й цим нічим платити зарплату. Прийняв рішення, допрацьовуємо до кінця лютого й закриваємося.

— Вартість хліба зростатиме, доки не досягне європейської — майже 17 гривень за хлібину. "Український" додасть у ціні 50–55 копійок. Батон — 40. Виробники змушені це робити, інакше не виживуть, — говорить аграрний експерт Денис Марчук.

Зараз ви читаєте новину «Хліб буде дорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути