Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 00:00

Євгенія Перуцька знаходить гроші у магазинах і транспорті

Автор: фото НАДАНЕ ЄВГЕНІЄЮ ПЕРУЦЬКОЮ
  Знайдені гроші Євгенія Перуцька складає у літрову банку. Найбільше однокопійкових монет, 298 штук, також 143 двокопійкових і 137 десятикопійкових. Інших монет — по два десятки. Усього 662 монети. Також є дві купюри по 50 гривень, одна 10 гривень та дві по 2 гривні
Знайдені гроші Євгенія Перуцька складає у літрову банку. Найбільше однокопійкових монет, 298 штук, також 143 двокопійкових і 137 десятикопійкових. Інших монет — по два десятки. Усього 662 монети. Також є дві купюри по 50 гривень, одна 10 гривень та дві по 2 гривні

Жителька столичного масиву Нивки 21-річна Євгенія Перуцька, студентка університету Шевченка, знаходить гроші на вулиці.

— Зумисне нічого не вишукую. В Києві копійки валяються у дворах біля лавок, у транспорті та супермаркетах. Я їх завжди піднімаю, — розповідає Євгенія. — Мій батько перший почав збирати. Він узявся порахувати, скільки можна знайти грошей за рік.

— Люди недбало ставляться до дрібняків, особливо монет на 1 чи 2 копійки. Срібні монети часто умисне викидають, щоб не займали місця в гаманці. А інші чи то соромляться, чи то лінуються підбирати. Є такий забобон, що на викинутих монетах лежить якесь закляття або порча. Мій батько в це не вірить, і я теж. Якось зайшла ввечері у супермаркет "Фуршет" на Нивках. А там усюди валяється дріб'язок. Я попіднімала. Чую, ще падають копійки. Придивляюсь, а це охоронець із касиркою жбурляють монети одне в одного. Розважаються так. Де ж тут порча може взятися?

Проїзд у столичних маршрутках коштує від 2 до 3 грн. У переповненому салоні пасажири передають плату водієві одне через одного. Часто монети випадають із рук. Підняти їх не виходить, тому що тиснява.

— Якось сідаю в маршрутку, а грошей бракує. Проводжу очима по підлозі — є кілька копійок. Піднімаю їх, і вже маю чим заплатити. На сходах біля дверей, у щілинах завжди застряє багато дріб'язку. Водіям теж байдуже, коли хтось недодасть 10 чи 25 копійок. Потім вимітають гроші зі сміттям.

Кілька разів Євгенія знаходила й купюри 10 та 50 грн у приватному секторі на Нивках.

— У Києві грошей валяється більше, ніж деінде, — ділиться досвідом. — Я об'їздила багато українських міст. Ніде не помічала стільки дрібноти. У Львові щодня багато туристів. А копієчку знайти практично неможливо.

За рік Перуцька також підібрала дві іноземні монети — американські центи. Також радянські 5 коп. за рік назбирала 195 грн 28 коп.

Киянин Олег Косинков, 32 роки, знайшов 200 грн біля пункту прокату човнів у Гідропарку.

— Вони валялися на піску. Я підняв. Відніс черговій, яка дає човни напрокат. Раптом хтось кинеться шукати загублене, а чергова віддасть. За тиждень ніхто не підійшов. Я забрав двохсотку собі.

Де валяються монети

• супермаркети

• зупинки

• станції метро — біля кас та ескалатора

• маршрутки

• пляжі

 

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Перуцька знаходить гроші у магазинах і транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути