Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2016 06:25

Дизайнерські дрова продають по 100 гривень
2

Дизайнерські дрова продають у супермаркетах, магазинах алкоголю. В’язанка коштує 78–100 гривень
Фото: ФОТО З САЙТА www.facebook.com/drovabobra
Сергій Довгопол і Андрій Лелюк (праворуч) торік почали продавати шліфовані дрова для мангалів, камінів

— Наші дрова часто використовують як прикрасу. Кладуть поблизу каміна. Всі поліна гладкі, відшліфовані, — говорить киянин 33-річний Сергій Довгопол. ­2015-го з Андрієм Лелюком, 34 роки, заснували компанію "Дрова бобра". Продають дизайнерські дрова. В'язанка найдорожчих коштує 99,99 грн.

— В Україні багато фірм пропонують дрова для мангалів, камінів. Але якісної продукції мало. Поліна пакують у сітки. Звідти сиплеться сміття, рветься упаковка. Їх незручно нести, покласти в багажник автомобіля. Трапляються й сирі. У пачках із деревним вугіллям — третина пилу. Вирішили заповнити цю нішу. Робити хороші дрова у зручній упаковці, — каже Сергій. — Спочатку продавали в одній мережі супермаркетів. Не знали, хто купуватиме наш товар. Скільки потрібно ви­робляти його. За рік вивчили ринок. До травня 2016-го зайшли майже в усі мережі. Це не лише супермаркети, а й спеціалізовані магазини. Наприклад, алкоголю. Торгові мережі погоджувалися на співпрацю, бо наш товар оригінальний. В Україні ніхто більше не робить дизайнерських дров. Зараз розширюємо асортимент. Будемо продавати вугілля з фруктових дерев.

Виробництво розташоване в Київській області. Деревину купують у лісгоспах.

— На запуск підприємства, розробку дизайну, закупку першої партії сировини витратили майже мільйон гривень, — додає Андрій Лелюк. — Кожне поліно обробляємо вручну. Чистимо, шліфуємо, випалюємо фірмовий знак, зв'язуємо. Розробили паперову упаковку для дров у формі трикутника. На неї маємо патент. Із такої нічого не сиплеться, зручно перевозити. Але коробки часто рвалися, коли люди хотіли відкрити їх у магазині. Вирішили зв'язувати дрова мотузкою. Поставили в супермаркетах стійки з нашим товаром. Покупці можуть роздивитися його, взяти в руки. До того ж на мінімальній площі представлено максимум асортименту.

Логотипом фірми обрали бобра. Він викликає позитивні емоції в дорослих і дітей. Випалюємо фірмовий знак на кожному поліні. Виготовляємо і дорогі, і дешеві дрова в сітці. Довелося пошукати, де купити сітку хорошої якості для упаковки. Щоб не рвалася.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерські дрова продають по 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути