Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2016 06:25

Ціну на газ можуть знизити удвічі

Ціну на газ можуть знизити удвічі
minfin.com.ua

Удвічі знизити тарифи на газ вимагає партія "Батьківщина". Її позов до Кабміну почали розглядати в Окружному адміністративному суді Києва 31 серпня.

У "Батьківщині" сподіваються на позитивне рішення суду до початку опалювального сезону.

— Для скасування ­постанови Кабміну про підвищення ціни на газ є всі підстави. Ми про­аналізували законодавство. Виявили, що уряд не мав ­права встановлювати ціну. Перевищили повноваження, — каже голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, 55 років. — Ціна на газ — не ринкова. Вона значно завищена. Якщо суд встановить, що уряд вчинив незаконні дії — проти посадовців повинні відкрити кримінальні справи.

— Отримали листа від голови Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка. Він пише, що його відомство не має розрахункових документів, які є підставою для встановлення тарифів на тепло, опалення й гарячу воду, — говорить колишній міністр житлово-комунального господарства 55-річний Олексій Кучеренко. — Через завищену ціну борги теплокомуненерго перед Нафтогазом сягнули майже 18 мільярдів гривень. Паралізована практично вся робота до опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на газ можуть знизити удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути