Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 14:19

17 українців сидять у тюрмах Таїланду

17 українців сидять у тюрмах Таїланду
pravda.ru

Новий король Таїланду Маха Вачиралонгкорн оголосив амністію для 150 тисяч засуджених. Помилують тих, хто був зайнятий на соціальних роботах або відбував терміни до трьох місяців ув'язнення, передає UA інфо.

15 чоловіків і 2 жінки з України зараз відбувають покарання у в'язницях країни, пише СВІТUA.

"Сподіваємося, що когось із українців відпустять на волю, а комусь скоротять термін покарання, завдяки цій амністії, - каже Олександр Зуб, керівник Консульського відділу Посольства України в Королівстві Таїланд. - 15 із українських в'язнів Таїланду засуджені за діяльність у складі міжнародних злочинних угруповань, що займаються підробкою банківських карток та привласнюють кошти їхніх законних власників. Ще двоє - учасники міжнародного наркотрафіку з ввезення до Таїланду кокаїну загальною вагою понад 8 кілограмів".

"Головна запорука успіху для потрапляння під часткову амністію - зразкова поведінка. Має бути підтверджена відповідними сертифікатами закладу. Йдеться про участь у вивченні нових мов, освоєнні ремесел, участь у спортивному житті установи, - додає Зуб. - Практично всі вже мають статус "very good" . Дехто має робітничі професії, допомагають у господарстві.

Один заарештований українець у липні 2012 року отримав від тайського суду 34,5 роки покарання за підробку та використання банківських карток. У серпні цього року отримав скорочення терміну. Йому залишилось відсидіти 3 роки та 4 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали весілля наймолодшої в світі пари

Олександр Зуб навідується до українських в'язнів у Таїланді.

"Всередині тюрем все чисте і доглянуте. У деяких установах є штучні водойми з фонтанами. Є спортмайданчики, волейбольні майданчики, тенісні корти, спортзали для занять боксом, тайським боксом, - каже Олександр Зуб. - Кімнати для засуджених зазвичай розраховані на 80 осіб. В окремих закладах є кімнати, які вміщають 6 та 8 осіб.

Усі засуджені українці отримують від рідних передачі коштами на особисті рахунки у закладах. Щодня в'язню дозволяють витрачати 200 тайських бат - це 6 доларів США.

"Для прикладу, я, як дипломат, і мої колеги щодня харчуємося в тайській їдальні загального користування . Обід вартує 50 бат. Максимум, якщо суп - до 100 бат на день", - пояснює Олександр Зуб.

За даними влади Таїланду, в країні понад 320 тисяч ув'язнених, з них близько 70% відбувають термін за злочини, пов'язані з наркотиками.

Зараз ви читаєте новину «17 українців сидять у тюрмах Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути