Ексклюзиви
вівторок, 04 липня 2006 18:46

Даунхіл — хто швидше з"їде з гори

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  У Буковелі 20-річний студент університету ”Львівська політехніка” Олександр Гживінський стрибає на велосипеді з трампліна й робить сальто.  Такий трюк можуть виконати всього три українських спорстмени
У Буковелі 20-річний студент університету ”Львівська політехніка” Олександр Гживінський стрибає на велосипеді з трампліна й робить сальто. Такий трюк можуть виконати всього три українських спорстмени

Змагання зі спуску на велосипеді по схилу гори пройшли у туркомплексі "Буковель" на Іванофранківщині. Тут проклали 1600-метрову "доріжку" в навмисне жахливому стані — з трамплінами, поворотами, ямами.

Організував змагання івано-франківський клуб "Адреналіновий стиль".

— "Буковель" виділив п"ять робітників із бензопилами й лопатами, і ми вичищали схил, — каже засновниця клубу й організаторка змагань студентка юрфаку Львівського університету Наталка Найда, 22 роки.

Спуски з гори на велосипедах, що його називають "даунхіл", нині стають дедалі популярнішими. Завдання велосипедиста — якнайшвидше з"їхати вниз по горбах, ямах, корчах. Хто швидше це зробить, той і переміг. Для цього потрібен спеціальний низенький і дуже міцний велосипед, який коштує щонайменше тисячу доларів. На ньому їдуть напівсидячи в сідлі, тримаючи ноги на педалях напівзігнутими.

Їзда по горбах дуже небезпечна. 26-річний Георгій Росоляк із Івано-Франківська на тренуванні випустив із рук кермо, покотився стрімголов і сильно забився. Ходив увесь у синцях, але, каже, оговтається й знову поїде.

— Усі падають і ламаються, — каже Наталя Найда. — Я недавно гепнулася... Порвала зв"язки на руці, поламала вказівний палець.

Найкращий результат у "Буковелі" показав Станіслав Боцман, 23 роки. Дистанцію він подолав менш ніж за 4 хвилини. Найгірший результат змагань — 12 хвилин.

Туркомплекс зробив велосипедистам знижки. Триразове харчування та проживання в чотиримісному номері коштувало 63 грн з особи на добу. Буковельську трасу називають "вище середньої складності". Добре, що на вершину гори разом із велосипедом можна заїхати на крісельному підйомнику.

Зараз ви читаєте новину «Даунхіл — хто швидше з"їде з гори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути