Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2007 07:06

Андрій Слюсарчук запам"ятає 15 мільйонів чисел

Доктор медичних наук Андрій Слюсарчук, 35 років, готується до нового наукового експерименту.  Торік у лютому він установив світовий рекорд із запам"ятовування чисел — мільйон знаків після коми числа p.

У жовтні науковець обіцяє відтворити з пам"яті 15 мільйонів чисел.

— Цього разу зі мною будуть троє учнів, які також покажуть вміння запам"ятовувати геометричні фігури та числа, — розповідає Андрій Тихонович. — Сашко Червоний зі "Львівської політехніки" вже може відтворити з пам"яті три мільйони чисел після коми числа p. Він за сорок дві секунди запам"ятовує п"ятсот геометричних фігур у довільному порядку й за сорок чотири секунди відтворює їх з пам"яті.

Олександр Червоний, 24 роки, народився у Ялті. Хлопець 2,5 року займається за методикою "Крок за горизонт". Слюсарчук розробив її разом із колегами. Метод базується на властивості візуально запам"ятовувати інформацію блоками.

— Щоби вивчити вірш чи сторінку тексту з книги, мені достатньо лише глянути на нього, ніби сфотографувати, — каже Олександр. — Раніше ніяких проявів геніальності в мене не було, а тепер помічаю, що детально пам"ятаю багато різних дрібниць.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Слюсарчук запам"ятає 15 мільйонів чисел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути