Ексклюзиви
середа, 15 січня 2014 17:45

"Побільше води, сухофрукти і варена риба" - поради харчування після свят

"Побільше води, сухофрукти і варена риба" - поради харчування після свят
Фото: modamam.com.ua

Відновити здоров'я після застілля під час тижня вихідних не так вже й складно. Головне - зайнятися цим, адже алкоголь і переїдання завдають здоров'ю істотної шкоди. Як харчуватися після тривалих свят, для Gazeta.ua розповіли експерти-медики.

"Пийте більше води. Візьміть за звичку, щоб на столі завжди стояла пляшка води, і попивайте її час від часу, навіть якщо не відчуваєте спраги, - радить терапевт Роза Дорошенко, - Це допоможе вивести токсини, забезпечить нормальне травленні і обмін речовин. Також налагодити метаболізм, знизити рівень холестерину у крові і привести в норму цукор допоможе чорний чай з бергамотом. Його варто пити не менше як двічі на день — зранку та ввечері. Замість тістечок беріть із собою на роботу сухофрукти. Під час перекусу можна з'їсти трохи сиру, добре — із дієтичними цільнозерновими хлібцями. Із напоїв взимку намагайтесь пити переважно щось тепле.

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська радить не їсти салати з новорічного столу пізніше за два дні після свят.

"Салати з новорічного столу не живуть більше двох днів. Навіть якщо від них не віддає душком — краще викиньте їх у смітник". Замість їсти засохлу курку та торішній холодець, радить харчуватись якомога більш збалансовано.

"На сніданок найкраще готувати гречану кашу або макарони, обов'язково — із твердих сортів пшениці. Також — тушковані овочі. На обід скомпонуйте собі на вибір щось із таких страв: пісний супчик, овочеве рагу, варені яйця, риба, зварена на пару".

На вечерю дієтолог радить приготувати тушковані гриби або овочі. "Якщо перед сном відчули голод — випийте кефіру. Зелений чай, компоти, чорний шоколад у розумних кількостях і чорна кава — ось добрі антиоксиданти, які допоможуть вивести з організму токсини, що накопичились за свята", - каже фахівець. Овочі — це складні вуглеводи, від яких вагу швидко не набирають. Яйця, сир, відварена риба — це білки, корисні для організму.

 

Зараз ви читаєте новину «"Побільше води, сухофрукти і варена риба" - поради харчування після свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути