середа, 23 жовтня 2013 17:32

На тематичних ярмарках заробляють утричі більше, ніж щодня на ринку
7

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Фермер Наталія Ворончак з міста Буча на Київщині часто продає сезонні овочі на тематичних ярмарках. З торгівлі на подібних заходах заробляє утричі більше, ніж щодня на ринку. Втім, бувати на ярмарках їй вдається лише пару разів за осінь.

"Собівартість звичайної цибулі на оптовому ринку - 4,6-4,8 гривні. З рук продають на гривню-дві дорожче. А на тематичних ярмарках, особливо коли захід присвячений органічним продуктам, вирощених на екологічно чистій землі без хімічних добрив, ціни на овочі підскакують шалено. Там кілограм цибулі продають за 13 гривень замість п'яти", - каже Наталія.

На ярмарку органічних продуктів жінка продає кілограм буряку із власного городу за 15 грн. Для порівняння, на оптових ринках таку саму збувають за 4,5 грн, а приватні продавці мають на ній 5-6 грн.

"Усе чесно, ніхто нікого не дурить. Всі мої овочі - екологічно чисті, ніколи хімією не обробляю. Навесні, влітку і восени купу часу витрачаю, щоб за ними доглядати. З городу додому лише ночувати йду, а на ранок - знову працюю", - зазначила Ворончак.

На ярмарках усі товари у неї яскраво прикрашені, щоб на них краще звертали увагу.

"Спеціально везу на виставку красиві візочки, прикрашаю соломою і рушниками. Якщо люди вже прийшли на такий захід, то, звісно, зацікавлені щось собі купити. Люди чудово розуміють, що ціна на найкращі дари осені буде вища, ніж зазвичай. Можу сказати, що кіло червоного солодкого перцю продаю по 42 гривні. Для порівняння - на базарі такий коштує 28-30. Перець є у мене різний - і великий зелений, і маленький гострий чилі. Ціну за кілограм огірків ставлю не нижче 32 гривень. На ринку вони дешевші удвічі. На часник ціну не підвищую, на ньому все одно багато не заробиш. Продаю його за 5,5 гривні, як і зазвичай на ринках. Чисту моркву продаю дорожче на гривню лише тому, що перед тим її добре помила. За кілограм красивих рум'яних яблучок різноманітних сортів прошу 20 гривень. Кілограм волоських горіхів продаю за 80 гривень замість 55-60. Кладу їх в оригінальний кошик, вішаю табличку "Горішки від білочки". Так покупців біля мого лотка стає набагато більше", - зазначила жінка.

Зараз ви читаєте новину «На тематичних ярмарках заробляють утричі більше, ніж щодня на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути