Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2013 16:14

Які нові професії з'являться протягом найближчих трьох років?

Які нові професії з'являться протягом найближчих трьох років?
Фото: ria.ua

У 2013 році стануть популярними вакансії інтернет-вчителя або комп'ютерного репетитора.

Про це, а також про нові професії, які з'являться протягом найближчих 1-3 років, кореспонденту Gazeta.ua розповів менеджер одного зі столичних кадрових агентств Максим Поліщук.

"Зараз у мережі вже користуються популярністю інтернет-репетитори. З ними будь-хто на дому зможе вивчати іноземні мови. Це економить час для тих, хто хоче вивчити мову, не виходячи з дому. До того ж, як правило, інтернет-курси дешевші, бо фірмам, які пропонують такі свої послуги, не доводиться знімати офіси. Інші намагаються орендувати кабінети у центрі Києва, в офісних центрах неподалік від метро", - сказав Поліщук.

За його словами, для інтернет-курсів наймають не тільки перекладачів, але й носіїв мови.

"Звичайно, набагато краще вивчити мову з людиною, яка володіє нею від народження, ніж з тим, хто сам нещодавно опонував мову в університеті. В обов'язки інтернет-вчителя чи репетитора будуть входити читання лекцій і перевірка засвоєних знань у віртуальному світі. Навчатися можна буде на дому у будь-який час доби. Уроки у нічний час і вихідні дні будуть оплачуватися вчителям понаднормово. Це потягне за собою затребуваність у програмістах, модераторах і технологах, які удосконалюватимуть сайти з дистанційною освітою", - спрогнозував Поліщук.

За 1-2 роки стане популярною посада "психолог у соціальній мережі", вважає експерт.

"У соціальних мережах "ВКонтакті" і "Фейсбуці" психолог уже затребуваний. Він буде підтримувати тих, хто постраждав від невдалих віртуальних стосунків чи пережив нещасне кохання на сайті знайомств", - запевняє Поліщук.

За годину психолог зможе заробляти близько 200 грн.

"Психолог має стати віртуальним другом, який за окрему суму вислухає клієнта по скайпу чи полистується з ним протягом години у соцмережі, дасть аргументовану пораду, підтримає, допоможе здолати депресію і пережити невдалий віртуальний роман", - зазначив Поліщук.

У 2015 році на ринку праці звільниться ніша для смарт-інженерів - проектувальників і будівельників, які встановлюють цифрові технології у будинках.

"Затребуваною стане інтелектуальна система "розумний дім". Тобто будинок чи квартира будуть виконувати будь-яку примху і бажання свого господаря: затулять штори, вимкнуть світло, запалять камін. Такий проектувальник може працювати з дому і виїжджати лише на замовлення", - сказав Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Які нові професії з'являться протягом найближчих трьох років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути