Ексклюзиви
неділя, 25 січня 2015 23:46

Журналісти по пунктах довели вину РФ у кривавому обстрілі Маріуполя

Більше сотні ракет систем реактивного залпового вогню Град були випущені по Маріуполю з боку Новоазовська на кордоні з РФ, який був захоплений російськими регулярними військами в серпні минулого року.

Напередодні були обстріляні житлові райони Маріуполя, вбито 30 осіб, 75 поранені. Видання Conflict Report по пунктах довело, що снаряди прилетіли з боку територій, підконтрольних росіянам і бойовикам.

Пункт перший: Геолокація

Відразу після атак в мережі з'явилися багато відеороликів, на яких можна було знайти і воронки від ударів. За допомогою Google maps було визначено точне місце і вулиця на відео, яка виявила з якого боку була запущені ракети.


Пункт другий: Визначення кута обстрілу

За допомогою компаса, висоти, з якої знімали воронки, і карт автор зміг встановити, що удар був нанесений зі сходу під кутом більше 90 градусів.

Пункт третій: Співвідношення технічних факторів геополітичних зі справжніми фактами

Варто відзначити, що мова йде про атаку БМ-21 Град, мінімальна відстань обстрілу якого становить 4-5 км, тобто важливо розуміти, що місце, звідки були здійснені атаки на Маріуполь, знаходиться як мінімум за 5 км від міста.

При цьому українські сили займають позиції максимум в двох кілометрах від міста. Після цього йде 2 км так званої лінії розмежування, поле чого вже знаходяться російсько-терористичні війська. Автор доходить висновку, що Град знаходився на лінії за населеним пунктом Лебединське.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти по пунктах довели вину РФ у кривавому обстрілі Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути