середа, 30 вересня 2015 17:24

Жоден із потерпілих у справі Савченко не виступив особисто, їхні свідчення у протоколах збігаються до коми

Станом на третій день розгляду справи Савченко по суті жоден із потерпілих поки не виступив на суді особисто.

Свідчення деяких з них у протоколі абсолютно ідентичні, запевняють адвокати.

Окрім загиблих журналістів, у справі Савченко визнані потерпілими українці, які потрапили під той самий обстріл. Адвокати Савченко клопотали про те, щоб ці люди були виключені зі списку потерпілих (оскільки за російським законодавством юрисдикція суду РФ на них не розповсюджується), суд вирішив поки не задовольняти це прохання.

Донецький суд у Ростовській області уже заслухав свідчення п'ятьох потерпілих, до кінця днея мають заслухати ще двох. Жоден з них не дав свідчення особисто.

Вчора Галина Дмитрієва та її донька Елла Бурика виступали за допомогою відеоконференції, при чому їхніх обличь не було чітко видно. Жінки зазнали обстрілу 17 червня 2015 року, слідство вважає, що в цей день Савченко коригувала вогонь. Вони не змогли розповісти якихось додаткових подробиць, крім тих, що записані в протоколі, а також робили дивні паузи перед відповідями на запитання, ніби чекали підказки.

Адвокат Савченко Микола Полозов продемонстрував протоколи, де свідчення Дмитрієвої та Бурики збігаються в частині, де йдеться про "київських націоналістів". 

Автор: Микола Полозов
  Свідчення Бурики
Свідчення Бурики
 
Автор: Микола Полозов
  Свідчення Дмитрієвої
Свідчення Дмитрієвої

Сьогодні суд заслухав свідчення Ірини Волошиної, матері загиблого журналіста, однак сама вона не була присутня "через важку хворобу". Свідчення з протоколу зачитав прокурор.

Після цього через відеоконференцію виступив Іван Чумаков, син Бурики. У його свідченнях також є частина про "київських націоналістів", яка ідентична до свідчень жінок.

Нині суд почав через відеоконференцію слухати свідчення сім'ї Талалаєвих, які також зазнали обстрілу. Першим виступив Геннадій Талалаєв, який розповів про обстріл. Коли Савченко починає ставити йому запитання про "ополченців", відеозв'язок переривається. Після усунення неполадок з'ясовується, що в залі суду немає ні потерпілих, ні суддів.

Усі свідки на диво чітко та синхронно розповідають про обстріл, однак не можуть відповісти на додаткові питання, аргументуючи це тим, що "забули", "було не до того", "важко знову пригадувати". Зокрема, Чумаков відмовився також переглядати відео, зняте в той день. 

Зараз ви читаєте новину «Жоден із потерпілих у справі Савченко не виступив особисто, їхні свідчення у протоколах збігаються до коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути