Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 18:17

Знайшлась людина, яка готова негайно заплатити за свободу Лавриновича 8,5 млн

Знайшлась людина, яка готова негайно заплатити за свободу Лавриновича 8,5 млн

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що син Максим Лавринович пообіцяв внести за нього заставу 8,5 млн гривень у разі його арешту.

Таким чином Лавринович відреагував на намір Генеральної прокуратури вимагати від суду обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту та застави 8,5 млн гривень, пише LB.UA.

"У мене таких грошей немає, у сина є", - сказав екс-міністр перед початком судового засідання. Він також зазначив, що його син - власник юридичної фірми (з 2004 року - керуючий партнер юрфірми "Лавринович і Партнери", - ред.) і вже пообіцяв вирішити всі питання щодо внесення застави.

Лавринович назвав абсурдним відкриття проти нього кримінальної виробництва і заявив про тиск влади на судову систему та правоохоронні органи. При цьому сам екс-міністр рішуче заперечує, що мав якісь контакти з чинною владою.

Він також заявив, що не має наміру залишати межі країни.

Нагадаємо, що Олександр Лавринович підозрюється в розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Мова йде про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden в травні 2012 року. Skadden повинна була провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Знайшлась людина, яка готова негайно заплатити за свободу Лавриновича 8,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути