Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2015 06:12

Зброю паризьких терористів могли привезти зі Словаччини

Зброю паризьких терористів могли привезти зі Словаччини
Фото: ru.tsn.ua

Словацькі поліцейські на прохання французьких колег перевіряють походження зброї терористів, які вчинили два тижні тому теракти в Парижі.

МВС Франції передбачає, що зброя могла бути завезена зі Словаччини, повідомляє "РИА Новости". При нападі на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo 7 січня бойовики використовували вісім автоматів з цієї країни. Зброю, використовуване в січневому теракті, а також при нападі на французький швидкісний поїзд в серпні, придбали в одному з магазинів словацького міста Партизанську, пише The Wall Street Journal. При цьому терористи не закуповували автомати безпосередньо в Словаччині, а отримували їх через посередників в Бельгії.

Наголошується, що в Словаччині з будь-якого посвідчення особи можна придбати вогнепальну зброю, перероблену під стрільбу холостими патронами. Однак його знову можна пристосувати під бойовий. Таким чином і вчинили терористи. У липні уряд Словаччини посилила закон про продаж зброї.

Нагадаємо, що ввечері, 13 листопада, у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав. Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ.

Зараз ви читаєте новину «Зброю паризьких терористів могли привезти зі Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути