Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2015 23:55

Заступнику глави Меджлісу в Криму загрожує 10 років в'язниці

Заступнику глави Меджлісу в Криму загрожує 10 років в'язниці
112.ua

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заарештований Київським районним судом м. Сімферополя строком на 2 місяці. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
Про це кореспондент "Укрінформу" передає з посиланням на "прокурора" АРК Наталію Поклонську, яка особисто брала участь в засіданні суду і підтримала арешт Чийгоза.

"Ахтему Чийгозу інкримінується стаття 212 частина 1 Кримінального кодексу Російської Федерації (організація масових заворушень), і по ній загрожує ув'язнення під варту терміном на 10 років", - повідомила у коментарі журналістам Поклонська.

Крім того, за її словами, заступнику голови Меджлісу інкримінується і смерть двох людей, загиблих в результаті дій мітингувальників 26 лютого 2014.

"Матеріали, представлені ГСУ СК Росії по Республіці Крим, є законними, достатніми і повною мірою обгрунтовують обрання саме такого запобіжного заходу. Зокрема, через настання тяжких наслідків, а саме: заподіяння в результаті масових заворушень смерті двом особам і шести - тілесних ушкоджень ", - підтвердила слова "прокурора" прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ахтем Чийгоз був затриманий слідчим комітетом РФ у рамках розслідування кримінальної справи про організацію та участь в масових заворушеннях.

Зараз ви читаєте новину «Заступнику глави Меджлісу в Криму загрожує 10 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути