пʼятниця, 19 квітня 2013 10:51

Засновник "ВКонтакте" Павло Дуров втік з Росії - ЗМІ

Засновник "ВКонтакте" Павло Дуров втік з Росії - ЗМІ
Павло Дуров. Фото: russia.ru

Павло Дуров не з'явився на допит в Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Санкт-Петербургу. Допит мав проводитися в рамках розслідування гучної справи про наїзд на поліцейського в центрі Петербурга, порушеної за статтею 318 КК РФ "Застосування насильства відносно представника влади".

Засновник однієї з найбільших соціальних мереж притягувався до справи як свідок. Слідчі висловили сподівання, що неявка Павла Дурова є непорозумінням і не стане причиною переведення голови "ВКонтакте" до числа підозрюваних. Однак за заявою прес-служби слідчого управління, правоохоронним органам нічого не відомо про поточне місцезнаходження Павла Дурова. За повідомленням джерел, близьких до керівництва компанії, засновник соцмережі залишив Росію, передає METRO з посиланням на телеканал "100ТВ". Найбільш вірогідним місце перебування Дурова називається Швейцарія.

Нагадуємо, що резонансне ДТП сталося на початку квітня. Наїзд був здійснений після злісного порушення ПДР та ігнорування законних вимог співробітника ДІБДР зупинитися. Інспектор дорожньо-патрульної служби Вадим Забєлін отримав численні забої, травми обох ніг і руки. У ході слідчих заходів Забєлін упізнав у водії іномарки Павла Дурова.

Зараз ви читаєте новину «Засновник "ВКонтакте" Павло Дуров втік з Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути