пʼятниця, 27 листопада 2015 19:21

Закон "Про освіту" доопрацюють

Закон "Про освіту" доопрацюють

Міносвіти відправив Закон "Про освіту" на доопрацювання. Таке рішення прийняли 25 листопада на розширеному засіданні Комітеті з питань освіти і науки.

"Новий Закон "Про освіту" повинен відповісти суспільству на питання, в чому полягає реформа освіти, та запустити реальні процеси цієї реформи", – повідомила Gazeta.ua представник фракції голова комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич.

Закон мають прийняти до кінця цього року.

"Однак перед цим потрібно узгодити весь термінологічний апарат законопроекту з тим, який є в законах України "Про вищу освіту", "Про професійну освіту", наповнити і виписати Національну рамку кваліфікацій. Має бути чітко визначений показник рівня заробітної плати педагога та докладно виписані повноваження і зобов'язання місцевих громад щодо фінансування освіти", - каже Гриневич.

За її словами, у законі потрібно докладніше виписати повноваження і зобов'язання місцевих громад.

"Нині існуюча освітня субвенція покриває лише потреби загальної середньої освіти, а дошкілля і позашкілля залишаються на місцевих бюджетах, за винятком тих закладів позашкільної освіти, які мають національне значення. ВВП у розмірі 6.5 відсотків, спрямований на освіту, насправді є меншим. Тому потрібно чітко розмежувати кошти, які йдуть лише на освіту", - говорить експерт.

Нагадаємо, 11 Листопада Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що законопроект "Про освіту" повинен бути прийнятий в цілому у Верховній Раді до кінця 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Закон "Про освіту" доопрацюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути