Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2014 15:11

За український прапор на московській висотці сміливцям можуть дати 7 років

За український прапор на московській висотці сміливцям можуть дати 7 років
Фото: facebook.com

Сміливців, які підняли прапор України на висотці у Москві, судитимуть за статтею "хуліганство". А це - до 7 років позбавлення свободи.

Про це пише російський опозиціонер Борис Нємцов.

"Концепція змінилася. Тепер московських альпіністів, які підняли прапор України на висотці притягувати за Вандалізм не будуть, а притягнуть за Хуліганство ст.213 КК РФ до 7 !!! років позбавлення волі. За цією статтею судили дівчат з Пуссі Райот. Але тут-інша справа. Почуття православних ніхто не ображав, бо прапор України це прапор православної країни, з якою воює путінська Росія. Це була акція солідарності з народом України. І ось за солідарність з Україною четвірку зухвалих і відважних і хочуть посадити", - йдеться у його дописі.

Нємцов зазначає, що багато залежить від президента Петра Порошенка. Адже той вислов захоплення вчинком альпіністів. "26 серпня у нього будуть переговори з Путіним. Вважаю, що тема визволення альпіністів обов'язково повинна бути на порядку денному", - підсумовує Нємцов.

Водночас, Ехо Москви пише, що справу перекваліфікували на вимогу прокуратури. Там підозрюють, що вчинок молодих людей має мотиви "політичної і ідеологічної ненависті чи ворожнечі".

Сьогодні суд розгляне питання про запобіжний захід чотирьом затриманим у цій справі.

Зараз ви читаєте новину «За український прапор на московській висотці сміливцям можуть дати 7 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути