Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2013 18:30

За 40 років Україна перетвориться у китайську колонію

За 40 років Україна перетвориться у китайську колонію
Андрій Козицький Фото: kameniar.franko.lviv.ua

Молоде покоління на старості побачить у Львові в'єтнамську колонію. Про це для Gazeta.ua розповів львівський історик Андрій Козицький.

"Зараз, коли на пенсію починає виходити наступне покоління, а працювати починає те, що народилось у період демографічної кризи, то кількість працюючих і пенсіонерів буде неспіврозмірною, - сказав він. - Зараз це приблизно 1 на 1, а тоді буде 1 робітник на 2 пенсіонерів. Хто ж буде платити податки? В'єтнамці і китайці. Європа це пояснює напівшепотом, бо ганебно визнати, що вона вимирає. Але, якщо вона вимирає, отже вона так скерувала свій шлях розвитку".

Козицький стверджує, що це є природнім процесом.

"В історії було багато імперій, від яких не лишилось і згадки, - вважає історик. - Колись наші землі входили до імперії аварів. У літописі написано "зникли яко обри", себто за ними й сліду не лишилось. А їхня імперія простягалась від Угорщини й до Дону. Відповідно, якщо якась країна й цивілізація діє не надто ефективно, то вона приречена, щоб поступитися місцем комусь іншому".

Цей процес історик частково пов'язує із лібералізацією та забуттям свого коріння.

"Людина має право на свій самовияв, що їй дає ліберальна Європа. Інша справа, що інколи за цим самовиявленням не стоїть нічого більше ніж те, що людина декларує свою приналежність чи яскравий зовнішній вигляд. Втративши традиції вона не набуває нічого, що б можна було передати своїм дітям, - пояснив теперішню ситуацію Козицький. - Знаний французький письменник Мішель Гольбек ще у 2005 році в романі "Елементарні частини" сказав: "Наше покоління втрачене, бо ми не можемо нічого передати своїм дітям і ми не можемо їх нічого навчити. Навіть, якщо це навчання є чимось таким, що є не придатним у місті — плетіння кошиків чи вміння зробити цебрик й оправити колесо до воза — це все таки якийсь зв'язок з землею і традиціями, бо ця традиція передавалося поколіннями".

"Сучасне покоління справді нічого не навчилось і намагається сказати, що круто носити бандану чи якийсь інший головний убір. А молоде покоління відповідає: "Ні тату, ти не знаєш, зараз є щось модніше". Молоде покоління справді має рацію. Так, що цей процес вдався. На початку 2000 року Ле Пен вийшов у Франції у другий тур виборів. У нього була бездоганна репутація, він завжди платив податки, втратив на війні око. А за нього проголосували усього 20% людей. Але він програв абсолютно скорумпованому політику тому, що той декларувався як демократ", - зауважив Козицький.

Зараз ви читаєте новину «За 40 років Україна перетвориться у китайську колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути