Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2014 15:41

З Росією не можна вести переговори "сам на сам" - експерт

З Росією не можна вести переговори "сам на сам" - експерт
Фото: vk.com

Україні більше не потрібно вести з Росією жодних переговорів формату "сам на сам", сказав дипломат Вадим Трюхан, коментуючи заяву заступника глави Адміністрації президента України Валерія Чалого про те, що Україна зможе вирішити війну на Донбасі дипломатичними засобами. А введення воєнного стану на Донбасі — не правильне.

"Провал переговорів у Мінську - це свідчення неготовності Володимира Путіна домовлятися і дотримуватися досягнутих домовленостей. Він прагне в будь-який спосіб максимально ослабити і дестабілізувати Україну. Підвищити геополітичний статус Росії до статусу США, - вважає експерт.

Вадим Трюхан прогнозує, що Путін і надалі всіляко дистанціюватиметься від війни на Донбасі. Нав'язуватиме світові думку, що офіційний Київ має вести переговори з терористичними організаціями "ДНР-ЛНР" чи "Новоросією".

На думку експерта, відмова від путінських ультиматумів не лише не погіршить ситуацію, а навпаки згуртує українське суспільство та дозволить нарешті змусити міжнародну спільноту надавати військову, військово-технічну, гуманітарну допомогу.

"Підтвердження незмінності намірів Путіна - обстріли нечисельних катерів азовської флотилії військово-морських сил України та обстріли позицій українських військових російськими вертольотами. Як би хтось не боявся роздратувати Путіна, війна набирає обертів", - зауважив Трюхан.

Він вважає, що питання запровадження воєнного стану — невідворотне.

"На дипломатичному рівні слід уникати ультиматумів Путіна, домагатися започаткування переговорів у форматі "Женева-плюс" у складі української делегації з ЄС, США, ООН, ОБСЄ та Росії як сторони-агресора. Вимагати припинити вогонь та вивести всіх російських військовослужбовців і найманців. АТО за своєю сутністю вже давно перетворилася у повномасштабну військову операцію. Тому рано чи пізно необхідно буде вирішувати питання про введення воєнного стану, - говорить Вадим Трюхан.

Зараз ви читаєте новину «З Росією не можна вести переговори "сам на сам" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути