Ексклюзиви
неділя, 25 січня 2015 22:26

"Все, що Росія вхопила у зуби, того вона ніколи не відпустить", – посадовець
5

Сьогодні у Миргороді провели віче пам'яті за загиблими мирними жителями Маріуполя. Не дивлячись на мороз та шквальний холодний вітер, пом'янути загиблих маріупольців на центральну площу прийшли кілька десятків містян. Спеціально акцію ніхто не організовував, тому ні партійних, ні державних прапорів не було.

"Офіційно названо цифру 30 загиблих мирних жителів Маріуполя, котрих вбили російські окупанти Я зідзвонювався із знайомим із Маріуполя. Цифра загиблих може бути більшою. Зараз розбирають завали будинків, а під ними також можуть бути люди",– каже голова Полтавської обласної асоціації фермерів та землевласників Віктор Галич.

До присутніх підходять кілька переселенців із Донецька. Розповідають, по телефону спілкувалися із знайомими, то в ДНР люди радіють, що росіяни вбили мешканців Маріуполя. Кажуть, так їм і треба, раз не підтримують Путіна.

"Давайте пом'янемо тих, хто загинув у Маріуполі. Це буде визначальним моментом того, чи Європа, Америка і увесь цивілізований світ, про який ми говорили на Майдані, до якого ми йдемо, визначаться, хто є терористами. Вимога України – це визнати ДНР, ЛНР терористичними організаціями. Для Америки і напевне для Європи це буде складно. За визнанням ДНР і ЛНР терористичними організаціями мова йтиме про державу, котра фінансує, підтримує, споряджає, озброює терористів" – говорить голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан.

Каже, для них складно буде це зробити, бо є свої бізнес інтереси. Ніякі Мінські домовленості, ніякий Нормандський формат, ніякий Будапештський договір Росією не дотримувалися і не будуть дотримуватись. І це повинні зрозуміти всі.

"Пам'ятаймо вислів Бісмарка, що домовленості із Росією не варті паперу, на якому вони підписувалися. Все, що Росія вхопила у зуби, того вона ніколи не відпустить. Поки кожен із нас не зможе вміло тримати у руках стрілецьку зброю, метати правильно гранату і не стане при потребі до захисту свого міста, своєї країни, доти й будемо відчувати подих агресивної Росії, – пояснює Анатолій Карбан

Полтавська область перша, хто відгукнувся на трагедію, котра спіткала Маріуполь. Місцева влада оголосила 26 січня днем трауру за безневинно загиблими. Також організовують гуманітарну допомогу постраждалим маріупольцям.

Зараз ви читаєте новину «"Все, що Росія вхопила у зуби, того вона ніколи не відпустить", – посадовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути