Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2015 14:12

"Вона що, без ліфчика і трусів?"- на Полтавщині провели фестиваль бодіпейтингу
15

Фото: Микола Марченко

У Опішному на Полтавщині  в Національному музеї-заповіднику українського гончарства провели  фестиваль-конкурс гончарського бодіпейтингу "BodyCeramicFestUkraine".

 Організували його у мистецькій галереї Центру розвитку духовної культури. На фестиваль приїхали художники із різних куточків України.

Глядачів до зали, де працюють художники,  не пускають. То ж люди за дійством спостерігають здаля. Ось біля зали зупиняються дві дівчини і хлопець. Спостерігають за роботою художників.

 

"Оце да. Вона що, без ліфчика й трусів?", - хлопець рукою показує в бік однієї із дівчат-моделей.

"Та ні, бачиш,  плавки їй зафарбували глиною",– дівчина у відповідь. 

Художники працюють у різних техніках та жанрах. Хтось живу картину створює по всьому тілу моделі, а хтось використовує для цього лише певні частини тіла.

"У мене є робота. Але свій вільний час я присвячую бодіпейтингу. Це моє хобі. Приваблює розмальовувати тіло, змінювати його. Але найбільше цікавить результат. Не знаєш, що вийде. Бо спочатку  плануєш одне, а виходить щось зовсім інше",– пояснює художниця   Іванна Гураєвська із Умані.

Говорить, на полотні набагато легше малювати, ніж на людині. Бо однакових людських тіл немає . Кожне тіло має свої вигини, свої випуклості. То ж якщо навіть дуже постаратися, то однакових малюнків зробити неможливо. Дівчину-модель вибрала сама. Вона теж із Умані.  Картину назвала "Нове покоління". На пупкові зобразила символічний людський зародок. Має символізувати зародження нової людини, нової нації. На голові у дівчини будуть  2 фігури  лелек, які символізують єдність пари чи народу.

Журі гран-прі присудило Тамілі Безрук із Опішні за картину "Незібрані грона райського саду".

Зараз ви читаєте новину «"Вона що, без ліфчика і трусів?"- на Полтавщині провели фестиваль бодіпейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути