Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 16:06

Волонтери шукають гроші на нове приміщення

Волонтерська організація з допомоги переселенцям "Будинок вільних людей" переїде на вул. Ярославів вал у Києві. Вони займаються видачею гуманітарної допомоги, проведенням тренінгів і психологічною підтримкою для переселенців з Криму і Донбасу. За рік за допомогою до них звернулося 32 тисячі переселенців.

Протягом року центр знаходився по вул. Кирилівська, 13-Д. Строк оренди закінчився в серпні. І зараз у волонтерів нема грошей для оплати приміщення. Один місяць обходився у 60 тис. грн. Його фінансувало Агентство США з міжнародного розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обличчя українських героїв з'явилися на шпальті The Washington Post

  hromadskeradio.org
hromadskeradio.org

"Коли строк оренди добіг кінця, ми почали звертатися до владних структур. Але допомоги не дочекались. Або приміщення потребувало капітального ремонту, або вже було в процесі оформлення на оренду. Поки що ми домовилися з власником приміщення про відстрочку платежу на місяць. Знову зверталися до Агентства США з міжнародного розвитку. Можливо, вони допоможуть з ремонтом нового приміщення. З ними ведемо переговори, - розповідає Оксана Левицька, керівник "Будинку вільних людей".

"Також, ми писали декілька офіційних листів з проханням зустрітися і поспілкуватися з приводу даного питання і голові Верховної Ради, і Президенту і Заступнику голови КМДА. На ці листи ми не отримали відповідь взагалі", - додає Левицька.

"Зараз ми знайшли комерційне приміщення площею 400 м кв. Орендна плата за 1 міс. вдвічі дешевша, ніж на Кирилівській. Але воно потребує ремонту. Поки що ми ведемо переговори з потенційними донорами про можливість проведення ремонту. І якщо все вдасться, то плануємо в грудні туди переїхати. Також шукаємо спонсорів на оплату оренди ", - говорить Оксана Левицька.

"Будинок вільних людей" об'єднує організації: "Крим SOS","Схід SOS", Центр зайнятості вільних людей і "Новий Донбас".

 

Зараз ви читаєте новину «Волонтери шукають гроші на нове приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути