понеділок, 24 вересня 2012 15:30

Вишиванковий марш в Одесі пройшов через парад байкерів
21

Фото: Фото: Євген Джумига

В суботу 22 вересня в Одесі пройшов марш у вишиванках. Організаторами заходу виступили сестри Михайленко – Наталя та Ганна. Ідея організації паралельних маршів у Києві та Одесі виникла під час спілкування Наталії з організаторами заходу у столиці.

О 12:30 одесити у національних костюмах почали збиратися біля пам'ятника Воронцову на Соборній площі. Бажаючим взяти участь у марші були видані вишиванки фольклорно-етнографічного ансамблю "Джерело". У заході взяло участь приблизно 150 осіб. Найстаршій учасниці було 76 років, а наймолодшій Мирославі, яка також одягла вишиванку, - всього 8 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На парад вишиванок приходили у сорочках прабабусь

О 13:10 колона у вишиванках рушила по Дерибасівській вулиці. В цей самий час там розпочався парад байкерів (з 20 по 24 вересня в Одесі проходив Міжнародний мото-рок фестиваль "Осінній rock-n-roll"). Як відзначила організатор заходу Ганна Михайленко, ніяких проблем з байкерами не виникло, а деякі мотоциклісти привітно усміхалися та махали учасникам маршу.

Захід привернув увагу одеситів та гостей міста, які гуляли в центрі Одеси. Із зацікавленістю дивилися на марш та фотографували його учасників німецькі туристи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові провели парад вишиванок на честь дивізії "Галичина"

Під час маршу учасники співали українські пісні "Ой чий то кінь стоїть", "Червона рута", "Ой у лузі червона калина" та інші. Лунали гасла "Слава Україні", "Героям слава".

Біля оперного театру учасники заходу заспівали гімн України та рушили до міського саду. Там, біля ротонди, марш завершився святковим концертом.

"Вишиванка – це душа, вишиванка – це традиція, вишиванка – це звичай, вишиванка – це любов, вишиванка – це наша культура. Синонімами вишиванки ми можемо привести слова "люба мати", "кохана жінка", "рідна країна"", - відзначив у привітальному слові учасник концерту кобзар Максим Трубников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську у вишиванках були навіть місячні діти

Після виступу кобзарського гурту прочитав свої вірші один з його учасників, поет і керівник НЛО (Нова література Одеси) Олекса Губський.

Танцювали та співали українські пісні дівчата з одеського ансамблю "Цветень". У їх виконанні пролунали пісні "Мамина сорочка", "Грай, музико, грай", "Верховино, світку ти наш" та інші. Після дитячого ансамблю виступив гурт "Музики", який порадував публіку не тільки виконанням пісень, але й грою на національних музичних інструментах.

Концерт привернув увагу людей, які відпочивали у міському саду. Поступово навколо ротонди почали збиратися глядачі. Джумига Євген

Зараз ви читаєте новину «Вишиванковий марш в Одесі пройшов через парад байкерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути