субота, 20 вересня 2014 15:34

Вище командування НАТО переглядає стосунки з Росією

Вище командування НАТО переглядає стосунки з Росією
Фото: 24tv.ua

НАТО переглядає відносини з Росією на зустрічі вищого військового командування НАТО, що проходить у суботу, 20 вересня, у столиці Литви.

Про це пише DW з посиланням на інформагенцію AFP.

"Головним у наших дискусіях буде розроблення та імплементація нашого плану дій", - наголосив данський генерал, голова військового комітету НАТО Кнуд Бартелс, вказуючи на нові ініціативи, озвучені на останньому саміті НАТО в Уельсі. Вони передбачають підготовку сил швидкого реагування, ротацію контингенту та військового обладнання у Східній Європі.

Президентка Литви Даля Грибаускайте, промовляючи до учасників зустрічі, закликала НАТО не втрачати часу та чітко продемонструвати фактор стримування.

"Ми розуміємо, що непідготовленість не може бути нашою стратегічною слабкістю. Ситуація у галузі безпеки докорінно змінилась уже півроку тому", - сказала Грибаускайте.

У Литві заявляють, що незабаром НАТО створить нові регіональні центри командування та контролю в країнах Балтії та Польщі.

Іншою важливою темою зустрічі військового командування Альянсу стане обговорення місії НАТО в Афганістані, а також ситуація на Близькому Сході, у тому числі й загроза, що йде від джихадистів "Ісламської держави" в Іраку та Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Вище командування НАТО переглядає стосунки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути