пʼятниця, 29 травня 2015 09:35

Війну в Україні почав Путін і його оточення - російський опозиціонер

Війну в Україні почав Путін і його оточення - російський опозиціонер

Вина за розв'язання війни в Україні лежить на президенті Росії Володимирі Путіну. У цьому переконаний російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомляє Радіо Свобода.

"Хто почав війну в Україні - точно відомо. Це зробив Путін і його оточення. І він зробив це для того, щоб зберегти монополію своєї влади, для того щоб мати, в т. ч. ексклюзивне право збагачуватися для себе і своїх людей", - сказав Навальний.

"Він боїться, що втратить влади та його будуть переслідувати. Він боїться не мене, а того, що люди навколо нього щось зроблять з ним. У нього немає "червоної межі". Я сподіваюся, що перед смертю він не захоче натиснути на "червону кнопку" і забрати з собою в могилу все інше людство. Він одержимий думкою спокійно померти в ліжку, залишаючись при цьому імператором Росії", - додав опозиціонер.

Також російський опозиціонер назвав анексію Криму великою шкодою для самої Росії. "Я вважаю, що стратегічно те, що зроблено з Кримом, вже не кажучи про Україну, принесе велику шкоду Росії. І це навіть завдало колосального удару по тому самому "російського світу", який нібито захищає Путін, тому що ми практично не знайшли нічого, крім величезної 40-мільйонної країни, де населення тепер просто нас ненавидить", - підкреслив він.

"Повістка, яка ще два роки тому здавалася маргінальною, її взагалі не було, навіть серед націоналістів ніхто не обговорював Крим, націоналісти були маргіналами, а зараз це все розцвіло, Путін це очолив, і знову ми чуємо якісь безглузді, дурні байки про те, що ми відроджуємо якусь імперію, захоплюємо Європу ... Мені дуже смішно зараз чути, що ми захопимо весь світ, коли я сиджу і пишу папери про те, що в Костромській області у половини людей немає централізованого гарячого водопостачання", - зазначив Навальний .

Крім цього, Навальний назвав агресію Кремля на Донбасі злочином проти російського народу.

"Захоплення Криму був шкідливим порушенням міжнародних домовленостей. Це вже не якась політична помилка, це злочин і проти Російської Федерації, і проти російського народу, злочин міжнародного характеру. Цю війну потрібно припинити", - вважає російський політик.

Зараз ви читаєте новину «Війну в Україні почав Путін і його оточення - російський опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути