Ексклюзиви
середа, 13 листопада 2019 08:27

Вигнали пасажира, який зробив провідниці зауваження за російську мову

Вигнали пасажира, який зробив провідниці зауваження за російську мову
Провідниця Укрзалізниці не пустила пасажирів у вагон через зауваження за російську мову. Фото: khm.depo.ua

В Івано-Франківську співробітники Укрзалізниці відмовилися перевозити потягом тернополянина, який попросили провідника говорити українською мовою.

Подробиці конфлікту наводить міській сайт Тернополя 0352.ua.

Подія сталася 12 листопада на залізничному вокзалі Івано-Франківська з російськомовними співробітниками потяга № 143/144 "Ворохта-Київ".

"Я проводжала чоловіка на потяг до Тернополя, він дав свій квиток провідниці вагону №3 Максимовій Вікторії Олександрівні. Вона до нього звернулася російською мовою: "Ґдє ваш паспорт?" Він сказав, що не розуміє її. Вона, аби всі оточуючі почули, відповіла: "Как ето нє понялі? Ґдє ваш паспорт?" Він дуже спокійно і ввічливо попросив, щоб до нього зверталися українською мовою. А вона відповіла російською, що не впустить його в поїзд", - наводить сайт слова потерпілої тернополянки Олександри Іваненків.

Подружжя, щоб припинити порушення законодавства, попросило покликати інших співробітників Укрзалізниці та начальницю цього потяга. Утім, російськомовна керівниця вихопила квитки і повідомила, що не пустить тернополян у вагон.

"Я звернулася до одного із франківських працівників залізниці, аби дізнатися, чому провідниця потяга не бажає послуговуватися українською, на що він відповів жахливу разу: "То хай він її заріже". Його особу зараз встановлюють", - повідомила Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця обіцяє звільнити половину працівників

За словами жінки, провідниця на питання, чому не хоче говорити українською мовою, відповіла, що вона народилася в Росії і не вважає за потрібне говорити українською.

Родина Іваненків так і не скористалася послугами перевезення від Укрзалізниці, кошти за квитки їм не компенсували. Тому подружжя написали заяви до поліції. Наразі правоохоронці розпочали перевірку, поки що подію не коментують.

У Береговому на Закарпатті україномовну жінку відмовились обслуговувати. Продавчиня заявила, що вона не розуміє української.

Зараз ви читаєте новину «Вигнали пасажира, який зробив провідниці зауваження за російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути