Ексклюзиви
пʼятниця, 24 липня 2015 11:40

Відхід з-під Широкиного відкриває дорогу на Маріуполь - Снєгирьов

Відхід з-під Широкиного відкриває дорогу на Маріуполь - Снєгирьов

 Україна здає свої позиції на Донбасі. Про це Gazeta.ua сказав луганський активіст Дмитро Снєгирьов, коментуючи домовленість лідерів "нормандська четвірка" щодо заміни українських військ в Широкиному спостерігачами ОБСЄ. Він вважає відступ з селища поступкою бойовикам.

"Широкине втратило своє стратегічне значення, бо від нього нічого не залишилося. Проте, якщо українські військові відійдуть зі своїх пунктів, які за Широкіним, то тоді відкриється дорога на Маріуполь. Найближчі позиції бойовиків знаходяться за півтора-два кілометри. І російсько-терористична техніка, яка зараз концентрується на маріупольському напрямку, за 30 хвилин подолає цю відстань", - сказав активіст.

"Найближчим часом буде створена так звана 30 кілометрова демілітаризована зона. Під незрозумілий контроль ОБСЄ або інших міжнародних інституцій, які заангажовані на Росію, відійдуть такі ключові позиції як Станиця Луганська, Лисичанськ, Бахмутка. Це означає, що Україна здає свої позиції. І тоді незрозуміло, для чого ми будували фортифікаційні споруди, на які витратили мільярди гривень", - зазначає він.

Снєгирьов вважає, що такі поступки зі сторони України зумовлені тиском на неї західних партнерів. "Франція Німеччина та США змушують Україну діяти за російським сценарієм. Тиснуть на нас, бо поміняли Україну на Іран. Росія ж зайняла прагматичну позицію. Путін відійшов у бік і дає можливість придушити український спротив руками західних гравців", - наголосив активіст.

 Нагадаємо, що учора лідери країн-учасниць "нормандської четвірки" провели телефонні переговори, під час яких досягли домовленостей за чотирма ключовими напрямами: безпека, політика, гуманітарні питання та енергетика.

Зараз ви читаєте новину «Відхід з-під Широкиного відкриває дорогу на Маріуполь - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути