середа, 25 листопада 2015 13:07

В Україні треба посадити 25 тисяч чиновників — Сакварелідзе

В Україні треба посадити 25 тисяч чиновників — Сакварелідзе
фото: ua-reporter.com

Для того, щоб домогтися результату в боротьбі з корупцією в Україні, потрібно посадити за ґрати близько 25 тисяч чиновників. Про це на лекції для студентів CAP School сказав заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

"Законодавство вибудувано так, що системно корупцію не подолати. Нам потрібно гнучке законодавство.Тих прокурорів і суддів, яких вбивали в Україні, в більшості своїй були вбиті за те, що взяли гроші і не зробили те, що обіцяли. Тобто мова не йде про те, що бандити і корупціонери вбили їх за чесність", - заявив він.

За законом не можна запропонувати впійманого корупціонеру покарання менше, ніж передбачено законом.

"У Грузії ми робили так: тобі, приятель, умовний термін, але ти одягни на себе камеру і занеси ці гроші своєму керівнику. Щоб посадити суддю, потрібно пройти складний політичний процес. 9 тисяч суддів — щоб позбавити їх недоторканності, потрібно кожного везти в Раду."

"В Україні неможлива громадянська конфіскація. Ми в Грузії викликали чиновника в суд і йому належало довести, що його майно придбане чесно. Цю норму ми хотіли провести в Україні, але її тут "зарубали", — констатує Сакварелідзе.

Нагадаємо, Давид Сакварелідзе переїхав в Україну на початку 2015 року. отримав громадянство. У лютому 2015 року Сакварелідзе призначили заступником генерального прокурора Віктора Шокіна. 16 вересня 2015 року Давід Сакварелідзе призначений Генеральною прокуратурою України на посаду прокурора Одеської області.

Зараз ви читаєте новину «В Україні треба посадити 25 тисяч чиновників — Сакварелідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути