четвер, 23 жовтня 2014 22:10

В Україні створять Громадський люстраційний комітет з охорони здоров'я

В Україні створять Громадський люстраційний комітет з охорони здоров'я
Фото: tsn.ua

Сьогодні, 23 жовтня, під Міністерством охорони Здоров'я України пройшла акція низки громадських та пацієнтських організацій, об'єднаних загальною темою - люстрація в медичній сфері.

Учасники мітингу заявляють, що однією тільки юридичної люстрації недостатньо. За словами Ігоря Щедріна, представника організації "Медконтроль", медичну корупцію створюють не тільки чиновники МОЗ, але й члени Академії медичних наук України на чолі з Андрієм Сердюком, депутати комітету Верховної Ради з охорони здоров'я, сьогодні ще очолюваного Тетяною Бахтєєвою, представники недобросовісного медичного бізнесу.

Громадських турбує те, що свій вплив на медичну сферу можуть зберегти і навіть розширити представники фармацевтичного бізнесу, причетні до лобістських схем. Серед бізнесменів, які повинні бути відсторонені від впливу на українську медицину називають Гліба Загорія, займає прохідне 52 місце в Блоці Петра Порошенка, Олександра Богатирьова, сина одіозною регіоналки Раїси Богатирьової, Бориса Литовського, братів Фісталів, Володимира Дудку.

Головна вимога присутніх на акцію - створити Громадський люстрационный комітет з охорони здоров'я. У нього зможуть увійти всі представники громадських організацій та медичної галузі, які хочуть забезпечити повноту люстрації в медицині. Такий комітет буде відслідковувати не тільки факти недотримання юридичної люстрації, але і займатися громадською - а саме припиняти корупційні зв'язки між медичним бізнесом, народними депутатами і чиновниками під прямим тиском суспільства.

В.о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець прийняв представників мітингувальників і обіцяв їм повне сприяння МОЗ. Очікується, що найближчим часом представники громадських організацій "Зупинимо гепатит", "Медичний контроль", "Всеукраїнський Союз захисту прав та інтересів пацієнтів" розроблять Положення про Народному Люстрационном Комітеті при Міністерстві охорони здоров'я. Інформаційним майданчиком був обраний сайт "Медичного контролю".

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять Громадський люстраційний комітет з охорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути