неділя, 03 лютого 2013 18:46

В Україні створюють альтернативу УГКЦ - залучили Колесніченка й Азарова

В Україні незабаром може бути створена альтернатива Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

"Підгорецькі отці", ще недавно вважалися однією з безлічі "сект-одноденок", ось-ось офіційно отримають статус Української правовірної греко-католицької церкви (УП ГКЦ), пише ZN.UA.

"Є всі підстави припускати, що багаторічні спроби перешкодити офіційній реєстрації цієї церкви з боку державних органів у справах релігій незабаром зійдуть нанівець. По-перше, навіть в українських чиновників іноді закінчуються відмовки. А по-друге, "пігорецькім отцям" є що запропонувати нинішній українській владі", - зазначає видання.

З усього депутатського корпусу в "заступники" священноначаліє УП ГКЦ вибрало нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка. У листі депутату вони виступили з критикою діяльності чиновників Міністерства культури і Львівської ОДА, а також "масонів", преси та священноначалія УГКЦ.

Владика УП ГКЦ Маркіян Гітюк стверджує, що діяльність УГКЦ спрямована на боротьбу проти УП ГКЦ і одночасно - з чинною владою. Також він просить депутата посприяти отриманню "підгорецькімі отцямі" статусу офіційної церкви.

"Православну церкву Міністерство культури з політичних мотивів ділить і реєструє 5 православних церков, а для Греко-Католицької Церкви УГКЦ штучно утримує монополію, щоб вона могла і політично маніпулювати громадськістю", - пише газета.

Вадим Колесніченко не залишив без уваги лист владики Маркіяна Гітюка. Він направив міністру культури Михайлові Кулиняку лист з проханням розглянути звернення УП ГКЦ щодо реєстрації та вжити відповідних заходів.

УП ГКЦ також направила лист схожого змісту від імені "громадських організацій із Західної України" прем'єр-міністру Миколі Азарову. Тут автори акцентують увагу влади на антиурядовій діяльності священноначалія УГКЦ (згадуються імена кардинала Любомира Гузара і архієпісопа Львівського Ігоря Возняка) та їх світських союзників, які суміщають боротьбу з УП ГКЦ з підтримкою Юлії Тимошенко.

Прем'єр-міністра попереджають, що в разі негативних рішень щодо УП ГКЦ "... на Львівщині дійде до антиурядового політичного путчу. Якщо підтримаєте законну реєстрацію УП ГКЦ, то монополія антиурядових сил УГКЦ на Західній Україні буде зломлена".

Зараз ви читаєте новину «В Україні створюють альтернативу УГКЦ - залучили Колесніченка й Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

176

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути